Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ministrica Opačić najavila reformu sustava socijalne skrbi

Prije reforme uslijedit će javna rasprava, kazala je Opačić otvarajući forum Globalni socijalni program – Implikacije za obrazovanje i praksu socijalnog rada u povodu Dana socijalnog rada UN-a
26. ožujka 2012. u 18:42 17 komentara 6 prikaza
milanka opačić,mirando mrsić,marina lovrić merzel (1)
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL

– Vrijeme je za promjene trendova –  kazala je ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić otvarajući danas forum Globalni socijalni program – Implikacije za obrazovanje i praksu socijalnog rada u povodu Dana socijalnog rada Ujedinjenih naroda. Naglasila je kako je sustav socijalne skrbi kao djelatnost dosad bio u sjeni drugih velikih sustava te najavila njegovu reformu. Cilj je, kaže, rasteretiti djelatnike i uključiti obiteljske centre. O svemu će se i javno raspravljati.

– Sada, s vlastitim ministarstvom, došlo je vrijeme da se trendovi mijenjaju i da se počne ulagati u socijalnu skrb i njezine djelatnike. Zato je važno otvoriti dvosmjernu komunikaciju između ministarstva zaduženog za stvaranje programa, pravilnika i normativa, to jest pravnog okvira, te djelatnika koji rade na terenu – pojasnila je Opačić na forumu koji su organizirali Ministarstvo socijalne politike i mladih i Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu – Studijski centar socijalnog rada.

 

 

Tko želi biti Milijunaš
GRIJEH ILI SRAMOTA?
Svi govore o tome! Je li u sinoćnjem 'Milijunašu' jedno pitanje imalo dva točna odgovora?
Razbili smo mitove o mikrovalnoj pećnici
SAZNAJTE ISTINU
Razbili smo mitove o mikrovalnoj pećnici
  • kukuriku:

    ..reforma \"oko stange\"..!!

  • porezni.obveznik:

    cro.army, zakon dopusta tu mogucnost, u cemu je problem? znas li za neku nepravilnost u postupku?

  • cro.army:

    Voloio bih da dotičnu osobu netko od novinara priupita kako je uspjela usvojiti dijete kao samohrana majka...Na uštrb mnogobrojnih parova koji ne ispunjavaju?! neke od uvjeta u proceduri. Želimo znati !!