Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NACIONALNI INTERES

Ministrica Obuljen Koržinek dala bezrezervnu podršku projektu EPK 2020 u Rijeci

nina obuljen
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/5
09.11.2016.
u 19:00

Najavljeno je i osnivanje vladina povjerenstva koje će obuhvatiti sva ministarstva bitna za njegovu realizaciju

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek u srijedu je na sastanku u Zagrebu s riječkim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom i pročelnikom gradske uprave za kulturu Ivanom Šararom iskazala bezrezervnu podršku Ministarstva kulture i Vlade ovom projektu te najavila kako će Vlada tu podršku i pokazati donošenjem formalne odluke o projektu Europske prijestolnice kulture u Rijeci, priopćeno je iz riječke gradske uprave.

Kako se navodi u priopćenju, ministričino je stajalište da je Europska prijestolnica kulture međuresorni, strateški projekt od nacionalnog interesa te je najavila i osnivanje vladina povjerenstva koje će obuhvatiti sva ministarstva bitna za njegovu realizaciju.

Povjerenstvo će, rekla je ministrica, pratiti riječki projekt Europske prijestolnice kulture u kontinuitetu te će se održavati i redoviti koordinacijski sastanci, stoji u priopćenju.

Na sastanku je izražena i namjera da se kroz projekt Rijeka EPK 2020 pokušaju aktivirati i dijelovi programa drugih hrvatskih gradova koji su se kandidirali za ovu prestižnu titulu, uz želju da se kroz riječki projekt Europske prijestolnice kulture osnaži i ojača hrvatska kulturna scena u cjelini.

Gradonačelnik Obersnel i pročelnik Šarar ministrici su na sastanku predstavili aktualno stanje i stupanj pripremljenosti projekata riječke kulturne infrastrukture koji su dio projekta Europske prijestolnice kulture, a u kontekstu aktualnih natječaja za sufinanciranje iz sredstava Europske unije dok je pomoćnica Hraste Sočo predstavila natječaj za sufinanciranje projekata iz europskog Socijalnog fonda za kojeg drži da može predstavljati dodatni izvor financiranja za EPK 2020.

>> Šokirani kulturnjaci traže pomoć

Komentara 3

B2
bokida 2
20:55 09.11.2016.

Može sve ali ne dovodite Frljića i njegovu bratiju.

Avatar Svabo1948
Svabo1948
23:16 09.11.2016.

Sto je moja milava u stali lijepa

IC
ice12
20:57 09.11.2016.

Nije bas neka ljepotica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije