Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ministrica obrane Madagaskara podnijela ostavku

09.02.2009.
u 10:27

Ministrica obrane Madagaskara Cecile Manorohanta, podnijela je ostavku na dosadašnju dužnost nakon prosvjeda stanovnika koji se protive režimu željezne ruke predsjednika Marca Ravalomanana, a posljedica je 28 ubijenih i 212 ranjenih demonstranata.

- U ovom kriznom političkom razdoblju, suosjećam i moralno podupirem sve obitelji koje su izgubile člana obitelji. Kao majka takvo nasilje ne prihvaćam i ne odobravam - stoji u priopćenju što ga je u nedjelju objavila ministrica.

- Prema dogovoru na razini vlade, snage reda trebale su zaštiti stanovništvo i dobra. No nakon svega što se dogodilo, odlučila sam da više neću biti članica ove vlade te podnosim ostavku na svoju dosadašnju dužnost - rekla je Manorohanta.

Tijekom prosvjeda i u pokušaju rastjerivanja oko 25.000 stanovnika koji su se okupili na ulicama Antananariva, predsjednička je garda ubila najmanje 28 osoba, a 212 ih je ranila. Na prosvjede je pozvao gradonačelnik glavnoga grada Andry Rajoelina koji se protivi režimu željezne ruke predsjednika Marca Ravalomanana.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije