Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stiže još dokaza

Ministrica Mrak-Taritaš: Karte iz Beograda su stigle i dalje će stizati

anka mrak-taritaš (1)
Foto: Silva Videk
1/3
19.07.2013.
u 11:25

Dogovori su urodili plodom i diplomatskom poštom prve su karte stigle i uredno će se dobivati i dalje. Točno znamo što se skenira, vodimo računa o svemu i dobro surađujemo – kazala je ministrica

– Točno je da je jučer stiglo nešto manje od devet tisuća karata iz Beograda od ukupno oko 30.000, koliko ih ima. Angažirali  smo skenere počevši od Makedonije, Slovenije i Srbije, dolazi još jedan iz Crne Gore i svi oni u Beogradu snimaju i skeniraju podatke. Mi ćemo sve te podatke georeferencirati i poslati našim katastarskim područnim uredima tako da ljudi mogu u njima točno vidjeti što je snimljeno 15. veljače 1968. godine u prostoru. Kako će se georeferenciranje završavati i nakon slanja u pojedini katastarski ured o tome ćemo obavještavati građane. Karte će i dalje stizati, očekujem da će trebati oko dva mjeseca da se to sve napravi pa će konačno građani moći dobiti prave podatke i moći će doći u urede. Oni koji su podnijeli Zahtjeve za legalizaciju opreza radi, možda će od zahtjeva i odustati kad vide te snimke - kazala je na upit novinara za posjeta Krapini ministrica graditeljstva  Anka Mrak - Taritaš koja je ovdje došla na radni sastanak sa županom Željkom Kolarom i gradonačelnikom Krapine Zoranom Gregurovićem vezanim uz legalizaciju. Istaknula je i da se do karata teško došlo, da je uložen veliki napor druge potpredsjednice Vlade RH Vesne Pusić, ali i potpredsjednika Vlade RS Vučića.

– Dogovori su urodili plodom i diplomatskom poštom prve su karte stigle i uredno će se dobivati i dalje. Točno znamo što se skenira, vodimo računa o svemu i dobro surađujemo – kazala je ministrica Mrak-Taritaš.

Istaknuto je i da će analizirati svi zaprimljeni zahtjevi, za što će uredi do 1. kolovoza dobiti aplikacije u koje će upisivati, kako će se zahtjevi obrađivati, podaci o volumenima, česticama, vrsti objekata, iznosima naknade i svemu ostalom kako bi se točno znalo što je u prostoru, što se legaliziralo i s kojim zgradama i površinama raspolažemo.

Nakon sastanka ministrica je pohvalila rad na zaprimanju zahtjeva za legalizaciju u Krapinsko-zagorskoj županiji i Gradu Krapini koji su zajedno zaprimili nešto manje od 25.000 zahtjeva za koje su svi suglasni da će se riješiti do kraja 2015. godine.

>> Iz Beograda stigao dokaz o bespravnoj gradnji u Hrvatskoj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije