Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prelog

Ministrica kulture otvorila knjižnicu i izložbu naive

muzej
Međimurska županija
20.03.2013.
u 08:20

U obnovu zgrade i opremanje uloženo je oko pet milijuna kuna, od čega je Grad Prelog osigurao 1,6 milijuna kuna

Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić otvorila je jučer knjižnicu i izložbu "Naivna umjetnost - hrvatski ponos" u obnovljenoj zgradi u Glavnoj 33 u Prelogu. U obnovu zgrade s prijelaza iz 19. u 20. stoljeća i opremanje uloženo je oko pet milijuna kuna, od čega je Grad Prelog, prema riječima gradonačelnika Dragutina Glaviner, osigurao 1,6 milijuna kuna, a ostalo Ministarstvo regionalnog razvoja, Ministarstvo kulture i Ministarstvo branitelja.

U prizemlju je smještena Knjižnica i čitaonica Grada Preloga na 190 četvornih metara, na katu je galerija i prostor za muzej Croata Insulanus na 240 četvornih metara, a u potkrovlju multimedijalni prostor od 190 kvadrata. Izložba je obuhvatila manji dio od 900 umjetnina koje je kanonik prof. dr. Matija Berljak darovao Gradu. Među izloženim djelima su i slike Hegedušića, Rabuzina, Večenaja i Lackovića. Ministrica Zlatar Violić darovala je Knjižnici i čitaonici 436 knjiga suvremenih hrvatskih autora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije