Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dubravka Jurlina Alibegović

Ministrica iz Mosta: Hrvatska je ponosna na Zakon o istospolnim zajednicama

Jurlina Alibegović
Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
02.02.2016.
u 08:36

- Zakon se ne mijenja. Hrvatska je ponosna da ima takav zaklon - kazala je Jurlina Alibegović.

Ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović, koju je na tu funkciju predložio Most nezavisnih lista, u emisiji RTL Direkt kazala je da ova Vlada neće mijenjati Zakon o istospolnim zajednicama kojim se dozvoljava sklapanje životnog partnerstva homoseksualnim osobama. 

- To nije moja tema, ali je u resoru. Zakon se ne mijenja. Hrvatska je ponosna da ima takav zaklon - kazala je Jurlina Alibegović te dodala kako je dobila podatak da je u Hrvatskoj dosad sklopljeno 109 životnih partnerstva. 

Hoće li se ukidati županije?

Na konstataciju da je HDZ bio protiv ukidanja županija, dok se Most u kampanji zalagao za regionalizaciju, ministrica je kazala da "reformska Vlada zagovara reforme". 

- Reforme su usmjerene prema učinkovitom javnom sektoru. Dio javnog sektora je i lokalna i regionalna samouprava i njih slijede ozbiljne i temeljite reforme s ciljem kvalitetnije javne usluge - rekla je Jurlina Alibegović koja je odgovorila potvrdno na pitanje hoće li se okrupnjavati županije i hoće li ih biti manje. 

- Hrvatska je relativno mala zemlja, a veliki je broj lokalnih jedinica. Izuzetno smo fragmentirana zemlja i sasvim sigurno treba napraviti optimalan organizacijski i teritorijalni ustroj - zaključila je ministrica.

>>S 15 posto zastupnika Most traži da upravlja državom! Kakve li provincijske umišljenosti!

Komentara 50

DU
Deleted user
08:46 02.02.2016.

Ti si ponosna a ne Hrvatska, molim te da moje ime ne spominjes i da ubuduce pazis kada ovakve izjave dajes u ime cijele zemlje.

ZO
Zonasumraka4
08:53 02.02.2016.

Ja nisam ponosan....,a ovi iz Mosta bi se mogli krajnje je vrijeme odrediti gdje zapravo pripadaju,a ne sjediti na dvije stolice!

ST
Starotopoljanin
08:45 02.02.2016.

Mora da si i ti jedna od njih.sigurno se furas sa jednom potajno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije