Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susret

Ministri prometa zapadnog Balkana dolaze u Hrvatsku

borut pahor
Reuters
06.04.2010.
u 15:54

Najavio je to slovenski premijer Borut Pahor nakon susreta sa zamjenikom američke državne tajnice Jamesom Steinbergom, koji se na putu u BiH zaustavio u Ljubljani.

Ministri prometa i infrastrukture svih zemalja zapadnog Balkana, pa i Srbije, potkaj travnja sastat će se u Hrvatskoj. Najavio je to slovenski premijer Borut Pahor nakon susreta sa zamjenikom američke državne tajnice Jamesom Steinbergom, koji se na putu u BiH zaustavio u Ljubljani.

Steinberg je izrazio podršku SAD nedavnom susretu šefova zemalja zapadnog Balkana koji su se na inicijativu Hrvatske i Slovenije u ožujku sastali u Brdu kod Kranja, a Pahor je najavio nove korake u sklopu tog procesa.

Imamo suglasnost svih sudionika susreta da se "proces Brdo" institucionalizira pa će se u tom kontekstu u Hrvatskoj održati sastanak vijeća ministara prometa i infrastrukture, kazao je Pahor i najavio da će zajedno s hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor na sljedećem sastanku "procesa Brdo" predstaviti ideju o formiranju tajništva. Uvjeren sam da ćemo uskoro svjedočiti važnom napretku koji će iznova dati pozitivan signal.

Komentara 12

OB
-obrisani-
19:21 06.04.2010.

Sto ce tu Slovenci ?!?! Zemljopisno, oni su samo sa polovicom teritorija na Balkanu?

NE
neni
16:01 06.04.2010.

Ma koji \"zapadni balkan\" koje j... tajništvo

UK
Ugo Kajvez
16:26 06.04.2010.

Opet nam se netko nameće koji će nama određivati nešto ..... koji je to ministar prometa za zapadni balkan, tko ga odredio, što je to \"zapadni balkan\", tko određuje ŠTO je zapadni balkan ...... f*cking EU imperijalisti ..... nosi te se ............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije