Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

‘Ministri, okrenite leđa ovakvoj Vladi’

05. prosinca 2008. u 20:15 1 prikaza

– Nije nam ni prvi ni posljednji, nećemo propasti, no deficit u 2009. godini u ovim ćemo uvjetima jako skupo platiti – upozorava dr. Katarina Ott, ravnateljica Instituta za javne financije, koja je nedavno istaknula da država mora uravnotežiti proračun jer će u protivnom biti prisiljena na povećanje poreza. Mnogo je bitniji od deficita način na koji će se ta sredstva utrošiti.

– Vlada je još jednom pokazala da ne misli reformirati javnu upravu. Deklarativno je za reforme i promjene, ali ništa u tome ne čini – kaže K. Ott. Dodaje da su sindikati poput bezbrižna djeteta iz televizijske reklame jedne od vodećih banaka koje na blagajnu dolazi s vlakićem punim darova, a za njim slijedi majka koja blagajnici ponosno nudi revolving karticu.

– Kolika je dugoročna cijena revolvinga, znaju svi potrošači, a ni revolving za državu nije ništa jeftiniji. Reforma javne uprave nije nemoguća i doista mi je žao što je još jedna prilika propuštena – ističe dr. K. Ott.

Pomaka, na žalost, neće biti sve dok barem oni članovi Vlade kojima je jasno što se zbiva i koji znaju što treba učiniti u kriznim trenucima ne iziđu iz Vlade koja se ponaša oportunistički i donosi odluke suprotne njihovim stavovima. (Lj. G.)

Najbolje zimsko odredište za obitelji s djecom
Zagrebački advent
Najbolje zimsko odredište za obitelji s djecom