Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Božinović i Bošnjaković složni

Ministri o napadu u Supetru: Takvi slučajevi bit će najoštrije sankcionirani

Davor Božinović
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
11.06.2019.
u 15:00

Djelo je teško, vrlo je ružno, ali vjerujem da će naši sudovi odgovoriti na to, rekao je Bošnjaković novinarima

Napad na skupinu sezonaca u Supetru, među kojima su bila dvojica mladića srpske nacionalnosti osudili su u utorak ministri unutarnjih poslova Davor Božinović i pravosuđa Dražen Bošnjaković koji očekuje da će takvi slučajevi biti najoštrije sankcionirani.

Upitan kakva se poruka šalje time što su dvojica osumnjičenika puštena da se brane sa slobode, Bošnjaković je uoči okruglog stola o obiteljskom nasilju rekao kako i on osuđuje taj nasilni čin, no važno je da se "provede procedura".

Bošnjaković je dodao kako je važno da "kad se bude izricala odluka" odgovor pravosuđa "bude poruka svima... da će takve stvari biti najoštrije sankcionirane". "Djelo je teško, vrlo je ružno, ali vjerujem da će naši sudovi odgovoriti na to", rekao je Bošnjaković novinarima.

Božinović je za događaj u Supetru kazao da je policija odmah otkrila i uhitila dvojicu počinitelja s kvalifikacijama koje se tiču zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, ali i zakona o suzbijanju diskriminacije, nakon čega policijski posao prestaje i sve to preuzimaju druge institucije.

Upitan kakav se poruka šalje time što su osumnjičeni nasilnici na slobodi, ministar je rekao da nije u mogućnosti komentirati odluke drugih institucija.

"Kad govorim o hrvatskoj policiji mogu reći da postoji nulta tolerancija prema bilo kojem obliku nasilja", rekao je Božinović, ističući da policija svoj dio posla odradi vrlo brzo i profesionalno pa kad se o njoj govori malo toga ostaje neriješeno, posebno u posljednjih godinu i pol dana.

Incident se dogodio u nedjelju popodne nakon nogometnog turnira Torcida kup u Supetru gdje je nekoliko osoba napalo sezonce, trojicu mladića iz Slavonije i djevojku iz Varaždina koje je od razularene mase štitio vatrogasac (26) zadobivši u tom metežu višestruku frakturu nosne kosti te je hospitaliziran u splitskoj bolnici. Povod za napad je bila nacionalna netrpeljivost jer je netko iz skupine napadača tražio "gdje su Srbi?".

Kad je u pitanju slučaj smrti člana SDSS-a Radoja Petkovića koji je podlegao ozljedama dobivenim u brutalnom napadu na Viškovu, ministar je rekao da je osumnjičena osoba već uhićena te joj je određen istražni zatvor.

Komentara 8

NI
NikoCro
16:48 11.06.2019.

Ova prosrpska propaganda mora prestati, kada mladi srbi u Vukovaru prave sranje, tada se kaze mladici niti se ne navodi da su srbi, ok al zasto u svezi ovoga slucaja svaki clanak pocinje sa dvojica su srbi, sto je jos gore oni su iz Hrvatske, koje licemjerje

Avatar Otroviks
Otroviks
17:33 11.06.2019.

Nogomet je lijep te fizicki i psihicki blagotvoran sport za one koji ga igraju i koji se s njime bave. I tu sad dolazimo do paradoksa. Koliko je fizicki i psihicki blatvoran sport za one koji ga igraju, toliko jekoo je sve stetniji fizicki i psihicki za "nogometne navijace", jer kod istih je normala konzumacija raznoraznih opijata od alkohola nadalje (prehrana svakakva, samo ne sportska i zdrava), kao sto su normala agresivnost kao vid lijecenja frustracija i primitivizam do bola. Cast i naklon do poda manjini nogometnih navijaca kojima je nogomet jos uvijek samo sport i zabava koji pobudjuju i razvijaju samo pozitivne ljudske osjecaje kao sto su; tolerancija, prijateljstvo, osjecaj za timski rad i dobro raspolozenje, a ne poligon za lijecenje vlastitih kompleksa.

SP
Spezispezi
15:21 11.06.2019.

Jadan je ovaj HDZ. Pupovca su proglasili kraljem Hrvatske. Hvarska torcidaška balavurdija pretukla dvojicu radnika iz Srbije i sve se diglo na noge, sudi se cijeloj državi. Kad je prije koju godinu mladi Srbin na Baniji doslovce zaklao dvojicu hrvatskih mladića, opći muk, nitko se nije usudio riječi reći protiv kriminalca. Zašto ?! Boje se kralja Pupija !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije