Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GERILA NA GRANICI Policijski sindikalisti negoduju zbog dotrajale odore

Ministre, odjenite nam graničare

29.01.2009.
u 15:22

- Ruglo smo i sramota za državu, a prvi smo koji na ulazu u zemlju dočekujemo strance i koji prema nama stječu i prve dojmove o zemlji. Izgledom “gerilaca” skrpanih i iznošenih radnih odora, nismo baš reprezentativni domaćini - poručuju granični policajci preko svoga sindikata.

Njihove su odore “skrpane” od povijesnih dijelova policijske uniforme, od kojih neki potiču iz prvih dana osamostaljenja države. No, problem nije samo u tome nego i u tome što se ovakvim “outfitom” graničnih policajaca krši i unutarnja uredba MUP-a (o odorama policijskih službenika) donesena 2006. godine.

Ta uredba jasno propisuje u kojim se vremenskim intervalima iznošeni dijelovi odore zamjenjuju novima.

Policajci su zatražili od sindikata da ministra unutarnjih poslova i ravnatelja upozna s problemom odora graničnih policajaca. U vrhu MUP-a, pak, smatraju kako nije sporna nestašica odora, nego nebriga nadređenih koji trebaju za svoje djelatnike na granici naručiti nove, jer su neki zimske jakne s kapuljačama nosili - čak tri zime...

Inače, granične policajce u nekim županijama žulja i raspored u smjenski rad koji se proteže s osam sati do dvanaest, što je, smatraju, bez obzira na slobodno vrijeme nakon toga - previše, te je upitna učinkovitost. Sindikat državnih službenika i namještenika stoga - i zbog odora te uvjeta rada graničnih policajca, ali i zbog smjenskog rada, od novog ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka traži prijam predstavnika sindikata, kako bi mu dokumentirano predočili stvarno stanje na terenu glede opskrbljenosti odorama policijskih službenika i požalili mu se na ostale probleme koji ih tište u svakodnevnom radu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije