Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIJENA 12 MIL. KN

Ministarstvo zdravlja softverom će uštedjeti do 150 milijuna kuna

Siniša Varga
Foto: Grgur Žučko/pixsell
18.07.2015.
u 17:10

Ministarstvo je softver po cijeni od 12 milijuna kuna nabavilo od Hrvatskog telekoma

Ministarstvo zdravlja planira na godišnjoj razini u zdravstvenom proračunu uštedjeti do 150 milijuna kuna kupnjom novog softvera za upravljanje procesima javne nabave.

Ministarstvo je softver po cijeni od 12 milijuna kuna nabavilo od Hrvatskog telekoma, jedinog ponuđača na javnom natječaju koji je završen u svibnju.

Primjenom tog novog informatičkog rješenja, nazvanog Cloud plan, s Ministarstvom zdravlja informatički će se povezati 50 zdravstvenih ustanova.

Sustav bi trebao početi s probnim radom za dva mjeseca.

>> Gradit ćemo tri bolnice, a liječnici će istodobno raditi za više ustanova

>> Varga: HDZ je stranka koja stvara dugove, mi rješavamo dugove

Komentara 10

TH
than
18:09 18.07.2015.

Ustedjeti ce oni jedno veliko nista. Javna nabava je ionako namjestena. I kakav je to javni natjecaj gdje se samo jedan ponudjac javi ? Namjesten.

HR
H.R.T.99
19:03 18.07.2015.

Najslabija karika je Milanoviceva vlada. Da ova vijest ne padne u zaborav. Po učinkovitosti svjetskih vlada Milanović i njegovi ministri drže neslavno 139. mjesto od 144 moguca. ŠESTA najgora vlada na svijetu. Evo što mu je donio njegov DEBELO PLAĆENI AMERIČKI SPECIJALIST PR. Oboje bi trebali u kut. Navedeni podaci nisu izmišljeni, nisu nam ih uvalili neki anti Milanovići ili anti ljevičari ili anti partizani ili anti... niti pro HDZ, pro ustaše ili pro četnici ili pro...To su podaci Svjetskog Ekonomskog Foruma. Kojeg li srama. A Milanović se hvali najboljom vladom ikada. Zašto hrvatski mediji šute. Dobili su direktivu od CK? To već počinje biti opasno da u hrvatskim medijima novinari ne smiju komentirati šestu najgoru vladu na svijetu, vladu premijera Zlosrana Milanovića.

GU
General_U
17:23 18.07.2015.

evo plaćenih oglasa partije svaki dan po jedan ili dva ministra dobivaju prostor u vl i slušamo samo riječi hvale ni vlastita majka nije ih toliko hvalila peglanje imidža pa najgora vlada u europi ste, nije moja izjava već europske komisije koja prati rad vlada u eu kamo sreće da je drugačije svima bi nam bilo bolje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije