Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbjegavajte Ukrajinu

Ministarstvo vanjskih poslova: Hrvati, ne putujte u Kijev!

Ukrajina
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/4
20.02.2014.
u 15:33

"S obzirom na složenu političku situaciju, preporučujemo odgodu putovanja u Kijev sve do smirivanja situacije", pišu iz Ministarstva.

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova savjetuje hrvatskim državljanima da odgode putovanja u glavni grad Ukrajine Kijev "do smirivanja situacije".

"U središtu Kijeva (Maidan, Trg nezavisnosti), ali i u drugim dijelovima grada odvijaju se sukobi policije i prosvjednika u kojima ima ljudskih žrtava. Prosvjedi su i u drugim gradovima Ukrajine", piše u priopćenju Ministarstva vanjskih poslova.

Odgodite putovanja

"S obzirom na složenu političku situaciju, preporučujemo odgodu putovanja u Kijev sve do smirivanja situacije", pišu iz Ministarstva, a onima koji ne mogu odgoditi putovanje preporučuju "krajnji oprez i izbjegavanje mjesta sukoba".

Iz Ministarstva, na čijem čelu je Vesna Pusić, očekuju nastavak političkih razgovora ukrajinske vlade i oporbe "u cilju smirivanja nasilja na ulicama". "Preporučujemo praćenje lokalnih medija i uputa lokalnih vlasti", zaključuju iz Ministarstva vanjskih poslova.

>>UŽIVO Pobunjenički snajperisti pucaju na policiju. Ekstremisti: Idemo do kraja!

>>Ukrajina: Janukovič prijetio tenkovima pa s oporbom dogovorio primirje!

Komentara 4

IP
info_punkt
16:02 20.02.2014.

a hvala na savjetu, baš sam razmišljao kako bi bilo otići na romantičan vikend tamo...

FS
fsdhfjghj
15:41 20.02.2014.

A ja taman mislia ić, hvala vam ministarstvo što ste mi tako brzo javili, sigurno neću sad da idem!

2X
2Xgeneral
16:13 20.02.2014.

Bravo!!! Kako su se samo sjetili!???? Za 15 tisuća kunića - dobra konstatacija ( valjda se nisu premorili od te izjave? )

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije