Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon smjena

Ministarstvo u ‘kontroli’ rada Veleučilišta u Karlovcu

veleuciliste
kristina štedul fabac/pixsell
27.04.2012.
u 10:39

Razlog su tome navodno neke nezakonitosti, kao i to što u toj visokoobrazovnoj ustanovi rade profesori bez odgovarajućih uvjeta

I dalje se ne stišavaju reakcije na smjenu članova Upravnog vijeća Veleučilišta u Karlovcu. Iako mnogi smatraju da je to politički motivirano, jer su smijenjeni Želimir Feitl, Zlatko Kuzman i Viktor Šegrti, članovi HDZ-a, iz ministarstva tvrde da je takva odluka bila motivirana željom da se podigne kvaliteta rada. Međutim, iz dobro upućenih izvora doznajemo da je nakon smjene dosadašnjih članova Upravnog vijeća ministar naumio poslati i nadzor u tu karlovačku visokoobrazovnu ustanovu.

Na to se odlučio zbog navodnih nezakonitosti u radu, kao i činjenice da tu rade profesori koji ne zadovoljavaju kriterije za rad. Tu smo informaciju željeli provjeriti i kod dekana Veleučilišta Branka Wasserbauera, ali nije nam se javio iako smo poruku ostavili i preko tajnice. No, ako je to razlog za nadzor, jedan od naših sugovornika napominje da tada treba ispitati ispunjavaju li kriterije i svi profesori na svim hrvatskim sveučilištima i veleučilištima.

S druge pak strane, iz karlovačke znanstvene zajednice kažu da nemaju ništa protiv bivših članova Vijeća, ali da oni, bez obzira na to što imaju znanstvene titule, nisu radili u znanosti. Novo Upravno vijeće sada će činiti upravo znanstvenice: Ivanka Boras i Đurđica Paras-Osterman te predstavnica vlasnika Darinka Hlupić. Postoje i stavovi da je lakše osigurati pravilan rad ako dužnosnici i nadzornici nisu iz istog mjesta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije