Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koncesija

Ministarstvo tuži šibenski NCP jer duguje 8,2 milijuna kuna

marina mandalina
Duško Jaramaz/Pixsell
22.11.2010.
u 14:35

Ističe se kako Nautički centar Prgin - Marina Mandalina plaća koncesiju za marinu, ali ne i za brodogradilište. Goran Prgin kaže kako stanje nije alarmantno

ŠIBENIK - Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture podnijelo je tužbu pred Županijskim državnim odvjetništvom u Šibeniku protiv koncesionara Nautičkog centra Prgin - Marina Mandalina zbog neplaćanja koncesijske naknade za Remontno brodogradilište Šibenik. Za luku nautičkog turizma Mandalina podmirene su sve koncesijske naknade, a za Remontno brodogradilište Šibenik postoji dug za koncesijsku naknadu u iznosu od 8,241.974,52 kuna bez zateznih kamata - izvijestila je Marina Halužan, glasnogovornica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Podsjetimo, tvrtka NCP gospodari velikom površinom ograđenog prostora bivšeg šibenskog Remontnog brodogradilišta, koji je značajnim dijelom pretvoren u marinu za čarter plovila te servisne radionice za održavanje plovila. Prema podacima iz Ministarstva, NCP u vlasništvu Gorana Prgina dulje vrijeme nije plaćao svoje obveze.

- Temeljem Ugovora o koncesiji pomorskog dobra u svrhu korištenja brodogradilišta, Nautički centar Prgin - Remontno brodogradilište Šibenik d.o.o. dužno je plaćati koncesijsku naknadu koja se sastoji od stalnog dijela i iznosi 655.508,00 kuna godišnje, odnosno 4,10 kuna po četvornom metru i 1.5 posto od ukupnog godišnjeg prihoda. Temeljem Ugovora o koncesiji u svrhu gospodarskog korištenja luke nautičkog turizma Mandalina, ista je tvrtka dužna plaćati koncesijsku naknadu od 788.370,00 kuna godišnje, odnosno 5,00 kuna po četvornom metru i 3 posto od ukupnog godišnjeg prihoda - napominje Marina Halužan.

Nadalje, ističe se kako NCP raspolaže s oko 320 tisuća četvornih metara prostora površine pomorskog dobra, od čega se Remontno brodogradilište prostire na 159,9 tisuća kvadrata, a na ostatku je smještena marina Mandalina.

- Koncesionar je tražio obročnu otplatu duga, otpis dospjelih kamata i smanjenje varijabilnog dijela koncesijske naknade za brodogradilište budući da ima financijskih problema. Zahtjev je upućen Ministarstvu financija na analizu i mišljenje - ističe M. Halužan.

Vlasnik tužene tvrtke Goran Prgin kazao je kako stanje u poduzeću nije alarmantno te kako će u skladu sa svojom proizvodnjom i ugovorenim poslovima biti u stanju platiti svoja dugovanja prema državi.

Inače, nedavno je u bivšem Remontu započela gradnja marine za megajahte, a posao je dodijeljen turskom koncernu Domus Grupi.

Komentara 1

MO
Moskvich
16:26 22.11.2010.

Za taj navedeni dug treba Šukera i njegove malo niže suradnike zadužene za te stvari objesiti za jaja i protjerati sa toga mjesta a onda i iz države

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije