PROSVJED

Ministarstvo se odriče 6,3 milijuna u korist prosvjednika?!

kio keramika
Foto: M.Šantoši/Pixsell
1/3
28.11.2011.
u 17:41

Uz 6,3 miljuna kuna Fonda za razvoj i HBOR-a radnici bi do Božića trebali dobiti još 2,3 milijuna kuna iz stečajne mase

– Predstavnicima prosvjednika prenio sam prijedlog Ministarstva gospodarstva o odricanju prava u korist radnika Fonda za razvoj i HBOR-a u iznosu od oko 6,3 milijuna kuna. Prema stavu Vijeća vjerovnika radnici bi trebali ostvariti i pravo naplate još oko 2,3 milijuna kuna. Bude li sve po dogovoru, radnici bi novac mogli dobiti uoči Božića. No, ne dobijemo li potvrdu Ministarstva gospodarstva za tih 6,3 milijuna kuna tijekom tjedna, onda će na Trgovačkom sudu u Bjelovaru proći ročište za diobu, novac će biti uplaćen na račun ministarstva pa će problem vjerojatno riješiti nova vlada. U novom okruženju, zbog nove vlasti, ali i pravila EU, teško je očekivati da će se bilo tko moći odreći novca u korist radnika – izjavio je Franjo Otročak, stečajni upravitelj KIO Keramike Orahovica u stečaju nakon sastanka održanog danas poslijepodne u krčmi Bijeli bagrem u Orahovici.

Iako je sastanak predstavnika Udruge vjerovnika i bivših radnika KIO Keramike sa stečajnim upraviteljem trebao biti tajna, novinari su doznali za mjesto dogovora, pa sudionici nisu mogli izbjeći novinarska pitanja vezana uz prosvjed obespravljenih i prevarenih radnika koji 29 dana i noći prosvjeduju tražeći isplatu 16 milijuna kuna otpremnina, neisplaćenih plaća i naknada.

– Djelomično smo zadovoljni ponudom jer ništa nije konačno riješeno. Sve to na tragu je obećanja Ministarstva gospodarstva od prije, ali bi sada ministarstvo dokument o odricanju svojih prava trebalo proslijediti stečajnoj sutkinji na Trgovačkom sudu u Bjelovaru. No mi nećemo stati samo na tome, već ćemo tražiti i prosvjedovati sve dok se naša potraživanja ne isplate u potpunosti – potvrdio je Ivan Mužar, predsjednik Udruge vjerovnika i bivših radnika KIO Keramike u Orahovici.

Ključne riječi

Komentara 3

UD
udrimuski
18:27 28.11.2011.

opet mi nije jasno što se tko ima odricati kad prvo treba namiriti radnike a tek onda ostale i šta se imaju sastajati i ovako dogovarati po krčmama. čini se meni ovo kao odugovlačenje samo da prođu izbori, da se ne pravi velika buka. radnici moji nema tu puno sreće, nema čekanja božića ili dok ne dobijete na papiru crno na bijelo. ne vjerujem ja previše ovom stečajnom i ostaloj ekipi koja se muva oko vas, kao spasitelji, kakva kurc.va obecanja, to okacite macku o rep, samo papir??? zašto ne razgovaraju otvoreno pred vama i pred javnosti, što se sakriva? Zašto se čeka da prođu izbori? Kakva je to drzava kad se boji svoga naroda i istine...

UD
udrimuski
18:38 28.11.2011.

uostalom, jel taj stecajni predstavnik vlade, koga on predstavlja da u ime ministarstva vama obecaje novce... kakvu on ima ovlast i tko ga salje. A još da dam packu bivsim radnicima kio koji šute i čekaju da se drugi boree za njih i smrzavaju se za njihove guzice. sram vas može biti! umjesto da odete tamo svi skupa i borite se za svoj novac, vi cekate kod kuce kao pi.ke a bit cete prvi u redu u banci ako sta sjedne od love. velika greska vam je takođe sto niste od pocetka svi slozni, a to je zato jel nemate srama i obraza. da imate srama i obraza nebi sjedili kod kuce dok drugi za vas podmecu leđa.

DI
Dizel
20:59 28.11.2011.

Od ovog Šantošija bi i moja pokojna baba bila bolji novinar, zašto nisi napisao da im je gradska uprava isključila struju za šator prije 4 dana....ili nisi smio napisati, jeli?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije