Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ministarstvo reagiralo na tvrdnje da nisu poduzeli ništa kako bi ratni zločinac Dragan Ćirić bio izručen Hrvatskoj

Pojašnjavaju i kako je prema zakonodavstvu Republike Srbije, po zaprimanju molbe za izručenje, postupak se može nastaviti, a ukoliko egzistiraju razlozi za pritvor propisani zakonom
17. veljače 2021. u 20:46 2 komentara 1555 prikaza
Ministarstvo uprave, kojem je na čelu Ivan Malenica, pripremilo je odgovor Boži Petrovu koji potpisuje Vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Povodom današnje informacije koju je medijima prenio suspendirani djelatnik MUP-a Nikola Kajić koji je optužio Ministarstvo pravosuđa za nečinjenje kako bi optuženi ratni zločinac Dragan Ćirić bio prebačen u Hrvatsku na izdržavanje zatvorske kazne reagiralo je i prozvano ministarstvo.

Kajkić je naveo kako je Ćirić uhićen u Beogradu 13. siječnja 2021. godine i to po europskom uhidbenom nalogu i temeljem pravomoćne sudske odluke. Naveo je i kako je Srbija Ćirića stavila u ekstradicijski pritvor te da je Ministarstvo pravosuđa i uprave Hrvatske o tome službeno bilo obaviješteno od strane Srbije ali i da hrvatska strana u predviđenom roku nije dostavila molbu ili zahtjev za izručenje Ćirića u Hrvatsku.

Beograd: Predsjednik Vuèiæ prisustvovao vojnoj vježbi ukinut 2011. godine Srbija uvodi obvezni vojni rok i intoniranje himne u školama: Što se krije iza svega?

-U navedenom slučaju nije bilo u mogućnosti podnijeti zahtjev za izručenjem budući da o navedenom slučaju nije bilo obavješteno u primjerenom roku i na uobičajen način (putem Interpola) od strane nadležnih tijela Republike Srbije. Međutim, ističemo da je Ministarstvo pravosuđa i uprave odmah po saznanju o uhićenju navedene osobe, kompletiralo svu potrebnu dokumentaciju i podnijelo molbu za izručenjem nadležnim tijelima Republike Srbije u skladu sa svim važećim međunarodnim ugovorima, stoji u dopisu Ministarstva pravosuđa i uprave.

Pojašnjavaju i kako je prema zakonodavstvu Republike Srbije, po zaprimanju molbe za izručenje, postupak se može nastaviti, a ukoliko egzistiraju razlozi za pritvor propisani zakonom o Međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima Republike Srbije, protiv tražene osobe može se ponovno odrediti pritvor.

 

Zanimljivo
Maknuli su tepih iz sobe, a ono što ih je dočekalo ispod iznenadilo mnoge: 'Nekada je bilo popularno'
G
PASTELNO PROLJEĆE
Guess nagradni natječaj - uslikaj svoju kombinaciju i osvoji nagrade!
  • Avatar cros
    cros:

    Ma što se može očekivati od ovog jadnika Malenice, pa ni mlijekomajčino još nije obrisao sa brade!

  • Avatar barba_barba
    barba_barba:

    Ja se opcenito, au ovom slucaju konkretno pitam: sto nasi ljudi rade u Beogradu???