Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTARSTVO PRAVOSUĐA

Ministarstvo reagiralo na tvrdnje da nisu poduzeli ništa kako bi ratni zločinac Dragan Ćirić bio izručen Hrvatskoj

Ministarstvo uprave, kojem je na čelu Ivan Malenica, pripremilo je odgovor Boži Petrovu koji potpisuje Vlada
Patrik Macek/PIXSELL
17.02.2021.
u 20:46

Pojašnjavaju i kako je prema zakonodavstvu Republike Srbije, po zaprimanju molbe za izručenje, postupak se može nastaviti, a ukoliko egzistiraju razlozi za pritvor propisani zakonom

Povodom današnje informacije koju je medijima prenio suspendirani djelatnik MUP-a Nikola Kajić koji je optužio Ministarstvo pravosuđa za nečinjenje kako bi optuženi ratni zločinac Dragan Ćirić bio prebačen u Hrvatsku na izdržavanje zatvorske kazne reagiralo je i prozvano ministarstvo.

Kajkić je naveo kako je Ćirić uhićen u Beogradu 13. siječnja 2021. godine i to po europskom uhidbenom nalogu i temeljem pravomoćne sudske odluke. Naveo je i kako je Srbija Ćirića stavila u ekstradicijski pritvor te da je Ministarstvo pravosuđa i uprave Hrvatske o tome službeno bilo obaviješteno od strane Srbije ali i da hrvatska strana u predviđenom roku nije dostavila molbu ili zahtjev za izručenje Ćirića u Hrvatsku.

-U navedenom slučaju nije bilo u mogućnosti podnijeti zahtjev za izručenjem budući da o navedenom slučaju nije bilo obavješteno u primjerenom roku i na uobičajen način (putem Interpola) od strane nadležnih tijela Republike Srbije. Međutim, ističemo da je Ministarstvo pravosuđa i uprave odmah po saznanju o uhićenju navedene osobe, kompletiralo svu potrebnu dokumentaciju i podnijelo molbu za izručenjem nadležnim tijelima Republike Srbije u skladu sa svim važećim međunarodnim ugovorima, stoji u dopisu Ministarstva pravosuđa i uprave.

Pojašnjavaju i kako je prema zakonodavstvu Republike Srbije, po zaprimanju molbe za izručenje, postupak se može nastaviti, a ukoliko egzistiraju razlozi za pritvor propisani zakonom o Međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima Republike Srbije, protiv tražene osobe može se ponovno odrediti pritvor.

 

Komentara 2

Avatar cros
cros
23:56 17.02.2021.

Ma što se može očekivati od ovog jadnika Malenice, pa ni mlijekomajčino još nije obrisao sa brade!

Avatar barba_barba
barba_barba
08:47 18.02.2021.

Ja se opcenito, au ovom slucaju konkretno pitam: sto nasi ljudi rade u Beogradu???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije