Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Orsat Miljenić

Ministarstvo pravosuđa vještacima i odvjetnicima dužno oko sto milijuna kuna

Orsat Miljenić
Foto: Borna Filić/PIXSELL
11.02.2014.
u 12:51

Objasnio je da se navedeni dug u najvećoj mjeri odnosi na intelektualne usluge poput odvjetničkih po službenoj dužnosti, sudskih vještaka i slično

Iako Ministarstvo pravosuđa formalno nema dugove, sudovi i državna odvjetništva za koje je Ministarstvo odgovorno imaju dugove od oko sto milijuna kuna pa se može reći da Ministarstvo ima određena dugovanja – kazao je ministar pravosuđa Orsat Miljenić jutros u Varaždinu, koji je posjetio kako bi predstavio prijedlog reorganizacije pravosudnog sustava u Republici Hrvatskoj od 1. siječnja 2015. godine.

Objasnio je da se navedeni dug u najvećoj mjeri odnosi na intelektualne usluge poput odvjetničkih po službenoj dužnosti, sudskih vještaka i slično.

– Mi sredstva za te usluge doznačujemo sudovima i oni to plaćaju, a plaća se u rokovima i koliko možemo – kazao je Miljenić i zaključio kako dugovanja Ministarstva pravosuđa nisu ni blizu dugovima u zdravstvu.

>>Suđenja će biti kraća, a otkaza sucima neće biti, ići će u mirovinu

Komentara 7

Avatar tituš
tituš
13:39 11.02.2014.

Koliko od te "svotice" ovom gospodinu sa slike sa zagonetnim smješkom i naočalama ili je možda on svoje aktivnosti naplatio avansom!

GO
golub
14:27 11.02.2014.

Kakve su to izmišljene intelektualne usluge odvjetnika. Odvetnici sa Orsadom nisu intelektualci, već obični prevaranti kojih se pristojni građani srame, a partneri su im takvi suci.

LE
LeonardS
13:37 11.02.2014.

Koliko su odvjetnici dužni državi, tko ih nadgleda, kome odgovaraju, koliko su povezani sa sudskim proceniteljima, zašto se prijave protiv odvjetnika drže u ladicama godinama, nek ispune obavezu prema državi, svi skoro svi su na minimalcu a svi su zbrinuti stambeno, voznim parkom pa njihovo oblaćenje vrijedi kao deset radničkih plaća, mažete debelim guskama vrat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije