Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE U SKLADU S ODREDBAMA

Ministarstvo poljoprivrede povlači s polica popularan začin zbog 2-klor etanola

Pixabay
13.08.2021.
u 13:15

U Ministarstvu navode da taj proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 396/2005 Europskog parlamenta i Vijeća od 23. veljače 2005. o maksimalnim razinama ostataka pesticida

Ministarstvo poljoprivrede u petak je obavijestilo potrošače o opozivu proizvoda Nutrimedica Bio Kurkuma 150 grama zbog utvrđenog 2-klor etanola (preteča etilen oksida).

U Ministarstvu navode da taj proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 396/2005 Europskog parlamenta i Vijeća od 23. veljače 2005. o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla, te o izmjeni Direktive Vijeća 91/414/EEZ.

Riječ je o proizvodu LOT broja BL-146-23B, najbolje upotrijebiti do 31.05.2022.

Veleprodajna tvrtka je Z-Company BV, Nuenen, Nizozemska, a na hrvatsko tržište stavlja ga Nutrimedica d.o.o., Udbinska ulica 34, Zagreb.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije