Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
aktivna tvar fungicida
Povratak na članak

Ministarstvo poljoprivrede: Imazalil se u EU koristi već dugi niz godina

U Hrvatskoj je odobreno jedno sredstvo za zaštitu bilja koje sadrži aktivnu tvar imazalil za primjenu na agrumima i stavlja se na tržište pod trgovačkim nazivom CITROSOL A IMAD 2

Komentari 8

NV
novo vriijeme
18:30 03.11.2014.

Eto i sada još neka ona udruga i mediji objasne zašto je dignuta tolika prašina i kompromitiran jedini limun koji smo mogli kupiti za 7 kuna. A isti takav od 25 kuna nije bio sumnjiv. Sumnjiva je sada postala ova udruga i njihovi motivi ali i neki mediji. Tko odgovara za to.

VL
DJ
djurex
15:42 04.11.2014.

Lobiji lobiji lobiji.... A zivote ko j... A sta bide ako pojedem mandarinu limun i jabuku i krusku a na svemu otrov...jesam li ja trebao znati ili na standovima treba da pise nemojte jesti vise od tri komada voca ukupnoo radi otrova koji stavljamo da voce ljepse izgleda..

VL
DU
Deleted user
09:09 05.11.2014.

Hrvatska se ne trudi uopće zaštititi nas građane i potrošače. Zabranjeno je zabranjivati i ograničavati uvoz. Ali, nije zabranjeno donijeti pravilnike o zdravstvenoj ispravnosti namirnica koji će propisivati da nekog fungicida, pesticida i drugog, ne smije biti više od XY XY jedinica ....i tako indirektno onemogućiti otrovu i smeću uvoz...takodjer i za domaće proizvode limitirati količine otrova. Ali ne, nema toga, npr alge..alge možete kupiti u Hrvatskoj, ali mi nemamo pravilnk koji regulira niti količinu organske žive u algama a akmo li kontrolu visine radijacije u njima nakon havarije Fukushime u Japanu, a uglavnom se od tamo uvoze. Naravno, Japanci su svojim aktima povećali dopuštene razine svega - pa su za njih alge zdravstveno ispravne.....Tko o nama brine? Ma nitko, dapače, trude se udovoljiti trgovačkim interesima, jer tamo imaju interes....mi smo...potrošan materijal

VL
DA
damirtankovic
21:26 04.11.2014.

Da ste prije čitali deklaracije, znali bi za to! A i sve drugo voće kaj se prodaje prodaje u marketima (jagode, jabuke, kruške, grožđe...) pod domaće, nema veze sa domaćim! Sve je tretirano barem 10-tak puta raznoraznim otrovima! Ak želitete jesti zdravo, posadite nekaj svoje!

VL
ZE
zekoslavmrkva
12:34 04.11.2014.

Sad nam zapravo hoce objasniti da je otrov zdrav i da je u EU to normalno ??!

VL
Avatar dras32
dras32
20:17 03.11.2014.

Kupio danas domaću mandarinu i dok sam čekao red,bacio sam oko na deklaraciju,što inače nikad ne radim,kad ono vidi vraga,tretirano imazalilom,kora nije za jelo(?)valda smo do tu došli da ćemo počet i kore od mandarina jest :P Tako da gospodaa koja su digla hajku na turski limun,nek ne budu licemjerni i nek budu dosljedni pa nek dignu hajku i na domaću mandarinu.

VL
RM
rmd3
07:33 04.11.2014.

A šta ćemo ribat u palačinke i kolače kore od banane kapitalisticka posla samo ga otruju da ljudi dobe rak pa da se lijece na zapadnjacki nacin a ko mema love nek crkne fuj ovakvom poretku.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.