Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JUČER PRONAĐEN

Ministarstvo pet dana znalo da djevojčica (6) nema smještaj: 'Bila je zbrinuta u široj obitelji'

Zagreb: Lokacije Centra za odgoj i obrazovanje
Foto: Marko Lukunic/POSEBNA PONUDA
1/3
26.09.2023.
u 18:33

Iako je ravnateljica Zavoda za socijalni rad Tatjana Štritof jučer objasnila kako je dijete zadnjih pet dana bilo smješteno u široj obitelji, Ministarstvo je priznalo kako su za slučaj znali cijelo vrijeme

O slučaju 6-godišnje djevojčice s autizmom za koju se od srijede tražio smještaj, i pronašao nakon apela psihologinje Valerije Kanđere u Zavodu za socijalni rad, oglasilo se i Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Iako je ravnateljica Zavoda za socijalni rad Tatjana Štritof jučer objasnila kako je dijete zadnjih pet dana bilo smješteno u široj obitelji, Ministarstvo je priznalo kako su za slučaj znali cijelo vrijeme. 

- Središnja služba Hrvatskog zavoda za socijalni rad je 20. rujna 2023. zaprimila mail Područnog ureda kojim su ih obavijestili o potrebi za smještajem djeteta u sustavu socijalne skrbi, a isto dostavili na znanje službenici Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Nakon zaprimljenog zahtjeva Središnja služba je te kontaktirala udomiteljske obitelji i domove za djecu, a za cijelo to vrijeme djevojčica je bila zbrinuta u široj obitelji - objasnilo je Ministarstvo za 24sata

Dodali su kako je u ponedjeljak ujutro članica obitelji javila kako više ''nije u mogućnosti pružati smještaj djevojčici'', nakon čega je vrtić kontaktirao područni ured koji je započeo s žurnom mjerom pronalaska adekvatnog smještaja.

POVEZANI ČLANCI:

 

- Kad se bližio kraj radnog vremena, djelatnici područnog ureda su s djevojčicom krenuli u Dječji dom Zagreb u Nazorovoj ulici iz kojeg su obavijestili kako djevojčicu mogu smjestiti na jednu noć zbog popunjenosti kapaciteta. Paralelno s tim, a imajući u vidu da Dječji dom Zagreb nije adekvatno trajno rješenje, privremena ravnateljica Hrvatskog zavoda za socijalni rad Tatjana Štritof u koordinaciji s Ministarstvom, kontaktirala je Centar za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj, ustanovu specijaliziranu za djecu s teškoćama te dogovorila smještaj djevojčice sukladno Odluci Ministarstva. Isto je javljeno djelatnicima područnog ureda te su oni umjesto u Dječji dom Zagreb, djevojčicu odveli u adekvatni Centar za odgoj i obrazovanje koji se također nalazi u Nazorovoj ulici. Djevojčica je istog dana kada je pokrenuta mjera žurnog pronalaska smještaja smještena u ustanovi gdje će joj biti pružena sva pomoć i njega dokle god to bude potrebno - napisalo je Ministarstvo. 

>> VIDEO Zavadlav opet držao predavanje sutkinji: 'Vi ste mene morali to prije pitati'

Komentara 1

DO
doberdedec
22:23 26.09.2023.

U ministarstvu su sve sami nesposobni uhljebi. Što reći. Ništa čudno od neškolovanih, nesposobnih, i ne odgovornih uhljeba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije