Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS

Ministarstvo odlučilo: U Francuskoj neće biti karantene za dolaske iz EU-a

Napad u Parizu
Foto: Jair Cabrera Torres/DPA/PIXSELL
03.05.2020.
u 23:35

Za druge slučajeve, primjerice Francuze i Europljane koji dolaze s drugih područja, osim EU-a, Schengenskog prostora i Ujedinjenog Kraljevstva, ministarstvo vanjskih poslova će "ovih dana" odrediti način postupanja.

Francuska neće uvoditi karantenu "za one, bez obzira na državljanstvo, koji dolaze iz EU-a, Schengenske zone i Ujedinjenog Kraljevstva", priopćio je u nedjelju ured francuskog predsjednika.

U subotu je ministar zdravstva Olivier Veran rekao da će se mjera karantene, predviđena u nacrtu zakona o produljenju izvanrednog zdravstvenog stanja, primjenjivati na "sve koji ulaze na državni teritorij ili dolaze na prekomorski teritorij".

Za druge slučajeve, primjerice Francuze i Europljane koji dolaze s drugih područja, osim EU-a, Schengenskog prostora i Ujedinjenog Kraljevstva, ministarstvo vanjskih poslova će "ovih dana" odrediti način postupanja, dodaje ured.

Francuska vlada je u subotu odlučila produljiti za dva mjeseca, do 24. srpnja, izvanredno zdravstveno stanje uvedeno zbog covida-19 i donekle razjasnila načelo popuštanja restrikcija predviđeno od 11. svibnja, napose što se tiče praćenja bolesnika.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar DonnaPU81
DonnaPU81
08:23 04.05.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­K­i︆­s︆­s︆­t­ok︆­.︆­c︆­o︆­m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije