Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isplata u siječnju

Ministarstvo obrazovanja: Nemamo novca za prijevoz i prekovremene!

Željko Jovanović
Foto: Grgur Žućko/PIXSELL
03.12.2013.
u 16:03

"Budući da raspoloživim sredstvima Ministarstvo nije u mogućnosti pokriti sve troškove (naknada za prijevoz, prekovremeni sati) isplata je navedenih rashoda odgođena za 20 dana, što znači da će navedeni troškovi svim zaposlenicima biti isplaćeni u prvom tjednu mjeseca siječnja", poslali su nam odgovor iz Ministarstva.

Ministarstvo obrazovanja ovaj mjesec nema novca za sve troškove pa su isplatu naknade za prijevoz i prekovremene sate prebacili za siječanj.

Iz Ministarstva tvrde da su osigurali novac za plaće u obrazovanju te da će djeca svih zaposlenika u sustavu obrazovanja ovog mjeseca dobiti dar za djecu. Iz Ministarstva ističu da su rebalansom proračuna dobili 580 milijuna kuna više, a uz dodatne uštede od 102 milijuna kuna, uspjeli su osigurati novac da svim zaposlenicima u u sustavu u prosincu isplate plaću za studeni.

Isplata u prvom tjednu siječnja

"Budući da raspoloživim sredstvima Ministarstvo nije u mogućnosti pokriti sve troškove (naknada za prijevoz, prekovremeni sati) isplata je navedenih rashoda odgođena za 20 dana, što znači da će navedeni troškovi svim zaposlenicima biti isplaćeni u prvom tjednu mjeseca siječnja", poslali su nam odgovor iz Ministarstva.

Dodaju da naknada za prijevoz neće biti isplaćena ni "zaposlenicima Ministarstva, agencija u sustavu obrazovanja i znanosti, visokim učilištima ni institutima", a "prekovremeni rad istima se odavno već ne isplaćuje".

Dar za djecu će isplatiti

No, Ministarstvo je uspjelo skupiti novac za dar za djecu. "Djeci svih zaposlenika u sustavu obrazovanja i znanosti koja ostvaruju pravo na dar za djecu isti će u pojedinačnom iznosu od 500 kuna biti isplaćen ovaj mjesec. Kako se radi o ukupnom iznosu od oko 23 milijuna kuna koji je identičan mjesečnom trošku naknade za prijevoz, Ministarstvo je odlučilo u isplati troškova dati prednost djeci s obzirom na činjenicu da će troškovi prijevoza biti namireni u prvom tjednu siječnja te nitko neće biti zakinut za svoja prava", poslali su u odgovoru iz Ministarstva.

>>Učitelji neće dobiti dodatke na plaću

Komentara 52

Avatar WHAZZUP
WHAZZUP
16:14 03.12.2013.

za katolički božić nebu, ali sretan vam pravoslavni božić?

Avatar antuntun55
antuntun55
16:13 03.12.2013.

Ostavka! Ostavka!,,,Nesposobnima nije mjesto u Banskim dvorima!!!!!!!!

Avatar CRACKER_JACK
CRACKER_JACK
16:30 03.12.2013.

stvarno smo smeće od naroda, kad smo "zaslužili" ovakve na vlasti !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije