Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAVNATELJI DOBILI UPUTU

Ministarstvo poslalo upute za samotestiranje učenika. Naveli i što ako se ne žele testirati

Foto: PIXSELL
1/2
09.02.2022.
u 13:20

Oni roditelji koji nisu suglasni s provođenjem mjere samotestiranja učenika trebat će ispuniti obrazac i predati ga učitelju, profesoru ili nastavniku/razredniku. Njima testovi neće biti podijeljeni.

Do kraja ovog tjedna sve osnovne i srednje škole imat će prvu isporuku testova za učenike koje će biti dostatne za sljedeća dva tjedna. Školama je dopisom iz Ministarstva obrazovanja savjetovano da u dogovoru s roditeljima distribuiraju dva testa za svakog učenika te da roditeljima jasno naglase da je riječ o dobrovoljnom testiranju i da oni roditelji odnosno učenici koji preuzmu testove, a koji su mlađi od 16 godina, samotestiranje provode isključivo uz prisutnost roditelja.

Ostalu količinu testova škole će moći preuzeti u tjednu tijekom školskih praznika ili početkom tjedna nakon školskih praznika. Bit će dostatna za nastavak provođenja mjere sljedeća tri tjedna. 

Foto: Ministarstvo znanosti i obrazovanja

 

Oni roditelji koji nisu suglasni s provođenjem mjere samotestiranja učenika trebat će ispuniti obrazac i predati ga učitelju, profesoru ili nastavniku/razredniku. Njima testovi neće biti podijeljeni.

– Kada roditelji obrascem potvrđuju da ne žele provoditi mjeru samotestiranja učenika, tim učenicima potrebno je omogućiti redovito praćenje nastave, no u slučaju kontakta s pozitivnom osobom takvi učenici neće biti izuzeti od karantene – poručili su iz Ministarstva obrazovanja. Svi ostali učenici, čiji će roditelji dopustiti samotestiranje i u školi preuzeti testove, neće ići u samoizolaciju ako su bili u kontaktu sa zaraženom osobom ako neće razviti simptome. 

– Samotestiranje brzim antigenskim testovima dobrovoljno je i besplatno te se obavlja jednom tjedno. Iako se preporučuje da se učenici samotestiraju ponedjeljkom prije nastave, testiranje se može obaviti i neki drugi dan u tjednu koji odredi škola, što će ovisiti o tome kada će pojedinoj školi biti dostavljena prva količina testova. Samotestiranje se provodi jednom tjedno, a negativan rezultat testa roditelji javljaju profesorima ili zapisuju u bilježnicu – poručili su iz Ministarstva obrazovanja.

Komentara 24

V0
Vlaskoulicanec3.0
13:23 09.02.2022.

Prestanite maltretirati djecu tim besmislicama koje su uvedene samo da netko dobro zaradi!!!

Avatar Zavratnica
Zavratnica
13:29 09.02.2022.

Još jedna potvrda političke pozadine takozvanih epidemioloških mjera u Hrvatskoj koju HDZ i njihovi partneri iz SDSSa provode usporedno sa epidemiološkim čišćenjem hrvatskih džepova od hrvatskih kuna.

MA
Marinmali
13:35 09.02.2022.

Evo opet da ponovimo gradivo....neću testirati svoju djecu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije