Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Značajna promjena

Vozači, dobra vijest! Evo koliko bi od ponoći trebalo pojeftiniti gorivo!

gorivo
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/2
31.08.2015.
u 16:34

To je nešto manje pojeftinjenje nego što je Ministarstvo najavilo u petak, kako objašnjavaju, zbog velikog porasta cijena derivata na Mediteranu

Cijene motornih goriva bi od utorka mogle znatno pasti i to oko 41 lipu po litri za benzine i 23 lipe po litri za dizel goriva, objavilo je na svojim stranicama Ministarstvo gospodarstva.

To je nešto manje pojeftinjenje nego što je Ministarstvo najavilo u petak, kako objašnjavaju, zbog velikog porasta cijena derivata na Mediteranu.

"I dalje značajno"

No, iz Ministarstva kažu da će pojeftinjenje ipak "biti nešto manje, ali i dalje značajno".

Prosječna cijena litre benzinskih goriva na današnji dan iznosi 9,62 kune, a dizelskih 8,59 kuna, prema portalu Ministarstva gospodarstva. Ako je izračun Ministarstva točan, sutra bi cijena litre benzina prosječno trebala stajati 9,21 kunu, a dizela 8,36 kuna.

>>Ministarstvo objavilo: Znatno niže cijene goriva od sljedećeg tjedna!

>>Cijene goriva pale šesti tjedan zaredom

Komentara 54

ZO
zoom
16:59 31.08.2015.

cijena benzina bi trebala biti oko 6 kn, ali vlada nam to ne da jer je uvela pljačkaške trošarine kojima nas dere kao feudalac kmetove!!!!

ZA
zagabria1
17:05 31.08.2015.

Odakle državno naftnom lobiju pravo da vara vlastiti narod. Kada cijena goriva raste to se na lipu odrazi na benzinskoj. No sada kada je cijene pala 60% u godinu dana cijena benzina je samo 15% manja. Otkud moral da se laže narodu da plaća gorivo kada ustvari plaća neobjavljene poreze u vidu cijene gorina. Tako bi i na kruh mogli uvest povećanje cijene a ustvari novi neobjavljeni porez. Često mislim da su feudalci bili pošteniji do podanika nego današnja država do onih koji su je birali da im služi.

MN
mate.no
16:56 31.08.2015.

I dalje preskupo, mogu samo reci da u odnosu na druge zemlje gdje je gorivo pojeftinilo u Hrv bi trebao benzin biti najvise 6-7 kuna....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije