Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
naselje trbušanci

Ministarstvo i EU financiraju gradnju golf terena kod Vinkovaca

golf teren
Marko Mrkonjić/PIXSELL
10.01.2013.
u 09:35

Na gotovo 230 hektara u Trbušancima trebali bi biti izgrađeni golf tereni, hipodrom, energetski park...

U vinkovačkom Poglavarstvu do 4. veljače Vinkovčani mogu pogledati i dati svoje primjedbe na Prijedlog urbanističkog plana uređenja područja vikend naselja Trbušanci kraj Vinkovaca gdje je u planu izgradnja golf terena, hipodroma, energetskog parka, astronomskog centra, edukacijsko-tematskog parka o 9 000 godina Vinkovaca i arheološkog-etnološkog parka. Projekt je Ministarstvo turizma odobrilo za kandidiranje na strukturarne fondove EU koji će ga u konačici i financirati.

- Trbušanci su izuzetno atraktivna lokacija jer se radi o gotovo 230 hektara zemljišta gdje bi trebali prevladavati sadržaji velikog golfa, i to na 84 hektara s 18 rupa i svim pratećim sadržajima. Na toj se lokaciji osim golf-terena planira i izgradnja tematskog parka pod nazivom \"9000 vinkovačkih godina\", čime bismo napokon dobili i prikaz vinkovačke povijesti u prirodnom okruženju i naravnoj veličini, a koji bi i zapošljavao određen broj ljudi. Na Trbušancima bi trebao biti i hipodrom, koji bi končano okupio sve koji se bave konjogojstvom, od čega bi Vinkovci imali koristi kroz društvene aktivnosti, turizam i slično - kaže Mandica Sanković, pročelnica Upravnog odjela za uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Grada Vinkovaca dodajući kako će tek nakon izrade idejnog rješenja i projektne dokumentacije biti poznata vrijednost projekta.

>> U golf na Srđu uložit će 8,5 mlrd. kuna. Pogledajte 3D animaciju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije