Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ministarstvo graditeljstva: Obnova u poplavljenim područjima teče po planu

Služba koordinacije pozvala je danas prve vlasnike/korisnike poplavljenih kuća, upoznala ih je s kategorijom oštećenja u koju je njihova kuća svrstana, procjenom građevinske štete, obimom radova na obnovi i mogućim načinima obnove
06. kolovoza 2014. u 17:03 0 komentara 408 prikaza
18.05.2014., Gunja, Racinovaci, Rajevo Selo - Probijeni nasipi preplavili najistocniji dio Vukovarsko-srijemske zupanije. Gunja je odsjecena, u nju se moze uci jedino camcima i vojnim vozilima. Voda se popela do krovova kuca
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Prema informaciji iz Ministarstva graditeljstva danas, 6. kolovoza, započelo se sa prikupljanjem izjava za obnovu poplavljenih kuća na području Gunje u vlasništvu fizičkih osoba.

Nakon što je prikupila svu potrebnu dokumentaciju, Služba koordinacije pozvala je danas prve vlasnike/korisnike poplavljenih kuća, upoznala ih je s kategorijom oštećenja u koju je njihova kuća svrstana, procjenom građevinske štete, obimom radova na obnovi i mogućim načinima obnove. Nakon što se vlasnik/korisnik odluči za način obnove, novčano obeštećenje ili obnovu u organizaciji Države, on potpisuje izjavu temeljem koje se nastavlja postupak obnove, stoji u obavijesti ministarstva.

Dalje se navodi kako su na terenu organizirane dvije službe za koordinaciju i to jedna zadužena za područje Gunje, a druga za područje općina Vrbanja i Drenovci. Do sada su započeli radovi na obnovi na 78 kuća u naseljima Đurići, Posavski Podgajci, Rajevo Selo i Strošinci. Od tog broja 57 vlasnika/korisnika odlučilo se za isplatu novčanih sredstava, a 21 vlasnik/korisnik kuća potpisao je izjavu da želi da radove na sanaciji posljedica poplave provede Država, stoji u obavijesti ministarstva. U isto vrijeme vrši se i uklanjanje ruševnih kuća tako da je do sada  uklonjeno ukupno 117 takvih kuća na području naselja Račinovci, Rajevo Selo i Gunja. Postupak obnove započeo je i na osam zgrade javne namjene kao što su škola i ambulanta, a tijekom ovih dana trebali bi započeti i radovi na sanaciji područne škole u Gunji. Iz ministarstva posebno napominju kako se brojčani podaci mijenjaju iz dana u dan kao i da obnova područja stradalih u poplavi teče prema planu.

>>Snažno nevrijeme pogodilo središnju Hrvatsku, u Petrinji izvanredno stanje

ŠTO JE SVE SNIMILA 'BUBA'
'Ante je rekao da kada ovo prođe sigurno imaš 500.000 kn, a ovo ti šalje da imaš za Uskrs'
Renault Zoe
U POTRAZI
Od Samobora do Ivanić Grada: Kako smo tražili najbolje jagode?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.