Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hotel 'Lipa'

Ministarstvo branitelja započelo radove na prvom veteranskom centru

hotel lipa
Dusan Mirkovic/PIXSELL
06.11.2014.
u 15:59

Ministarstvo branitelja je Hotela “Lipa” preuzelo od Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka. Prva faza adaptacije Hotela “Lipa” bit će gotova do 7. prosinca 2014. godine

Započela je adaptacija Hotela “Lipa” - prvog veteranskog centra u Republici Hrvatskoj, a radovi bi trebali biti završeni do konca 2014. godine.

Ministarstvo branitelja je Hotela “Lipa” preuzelo od Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka. Prva faza adaptacije Hotela “Lipa” bit će gotova do 7. prosinca 2014. godine.

Imajući na umu potrebe stanovnika s područja nedavno zahvaćenih poplavama, Ministarstvo branitelja će namještaj i opremu otkupljenu od Zdravstveno rekreacijskog centra Lipik d.d. u stečaju donirati Općini Gunja.

Budući da je grad Lipik područje direktno pogođeno ratnim zbivanjima te da se na spomenutom području nalazi velik broj hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata, ali i da je grad Lipik zbog svojih termalnih voda ranije prepoznat kao mjesto idealno za medicinsku rehabilitaciju, Ministarstvo branitelja odlučilo je prvi veteranski centar otvoriti upravo u gradu Lipiku.

Ministarstvo je u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Splitu izradilo i studiju “Koncept veteranskih centara” koja je identificirala potencijalne korisnike, vrste usluga koje bi se pružale u centrima te potencijalne lokacije unutar jedinica lokalne samouprave.

Pokretanje prvog ovakvog centra u Republici Hrvatskoj predstavlja potpuno ispunjenje točke 13 Programa Vlade Republike Hrvatske za mandat 2011-2015, a koja se odnosi na hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji.

Komentara 2

Avatar drug lenjin
drug lenjin
21:09 06.11.2014.

Mazanje očiju.Kukurikavci ih vrte oko maloga prsta.

AL
Alkana
21:42 06.11.2014.

Nije mi jasno zašto je izbačen iz imena ministarstva hrvatski predznak? Zašto se preimenovalo Ministarstvo hrvatskih branitelja u Ministarstvo branitelja??? Zašto? I čije je to bila inicijativa? I kad je to napravljeno???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije