Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vandalski čin

Ministarstvo branitelja osudilo oskvrnuće Milijevićeva groba

'28.12.2011., Zagreb - Novi ministar hrvatskih branitelja Predrag Matic Fred. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
Sanjin Strukić/PIXSELL
09.08.2012.
u 17:04

"Ovakav čin predstavlja grubo vrijeđanje uloge i žrtve hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, te povijesti stvaranja hrvatske države"

Ministarstvo branitelja danas je osudilo oskvrnuće spomen-obilježja na grobu hrvatskog branitelja Ratka Milijevića u Novoj Gradišci za koje se pretpostavlja da se dogodio uoči Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana branitelja.

"Ovakav čin predstavlja grubo vrijeđanje uloge i žrtve hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, te povijesti stvaranja hrvatske države. Izražavamo uvjerenje da će mjerodavne institucije Republike Hrvatske žurno pronaći i kazniti počinitelje ovog vandalskog čina. Čvrsto vjerujemo da su počinitelji samo vandali koji ovim barbarskim činom pokušavaju obezvrijediti poginulog hrvatskog branitelja Ratka Milijevića za stvaranje samostalne i suverene Republike Hrvatske. U smrti smo svi jednaki i svi zaslužujemo počast", stoji u priopćenju Ministarstva.

Ratko Milijević poginuo je 1. svibnja 1995. godine u vojno-redarstvenoj akciji Bljesak.

Komentara 39

OB
-obrisani-
18:07 09.08.2012.

Postovani! ------ Nije dovoljno osuditi! Nesmije se samo pretpostavljati tko je to ucinio. Treba istraziti, ppocinitelja procesuirati, i odgovorno kazniti, (naplata pocoinjene stete, i kazna za nepostivanje HR). Nitko nema pravo se neodgovorno ponasati prema Braniteljima koji su svoje zivote svoje zivote ugradili u temelje Hrvatske drzave. Lijep pozdrav!

DD
ddh
18:08 09.08.2012.

Taj cin je rezultat hajke na branitelje raznih „civilnih“ udruga poput one Teselickine, rezultat stalne hajke na branitelje od strane veceg dijela medija ne celu s Jutelom i raznin Stankovicima, Togonalima i drustvom. To je tezultat i falsificiranja povijesti Domovinskog rata od strane raznih Pusicki i Josipovica. Ta stalna galama protiv branitelja, te stalne lazne optuzbe koje petokolonasi Save Strbca iz Jutela, Jutarnjeg i inih, jos uvijek udbaskih grupacija preko medija plasiraju u javnost I, ta hajka na popise branitelja od strane iskomkleksiranih “novinara” stvara kod mrzitelja Hrvatske i Hrvata, (Srba i klijentele Iblerovog trga) osjecaj, da mogu tuci po hrvatskim svetinjama, da mogu rusiti grobove branitelja i da mogu pljuvati po zivim i mrtvim braniteljima bez straha. A kaj se tice istrage, to se nazalost mozeobjesiti macku za rep. Da je to oskrnavljen nekakav grob nekog cetnika, Bajic bi pokretao odmah istrage, a cijela perverzna klijentela pokvarenih bi dizala hajku do neba. Javljali bi se i Mesici I josipovici, javljali bi se Cicki i Pusici i tko zna, tko sve ne.

HP
hps
14:21 10.08.2012.

ne samo ministar nego i lažov koji laže kad god izgovori riječ

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije