Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija na presudu

Ministarstvo branitelja o Šešelju: Jedan je od najodgovornijih za zločine počinjene tijekom Domovinskog rata

Tomo Medved
Patrik Macek/PIXSELL
31.03.2016.
u 17:34

Ministarstvo branitelja ogorčeno je oslobađajućom prvostupanjskom presudom Haaškog suda Vojislavu Šešelju.

- Poštovani hrvatski branitelji, stradalnici Domovinskog rata, dragi prijatelji, ne dajmo se obeshrabriti, zajedno smo pobijedili u Domovinskom ratu znajući tko nam je  neprijatelj, zajedno ćemo znati braniti istinu i dostojanstveno se zalagati za boljitak  Republike Hrvatske - stoji u priopćenju Ministarstva branitelja povodom oslobađajuće presude Vojislavu Šešelju na Haaškom sudu. 

Priopćenje Ministarstva branitelja prenosimo u cijelosti: 

"Ministarstvo branitelja ogorčeno je oslobađajućom prvostupanjskom presudom Haaškog suda Vojislavu Šešelju.   Vođu srpskih radikala, zbog slanja dobrovoljačkih srpskih snaga na RH i brojnih govora mržnje, smatramo jednom od najodgovornijih osoba za zločine počinjene tijekom Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj. Ministarstvo izražava veliku žalost jer se žrtve ponovno izlažu proživljavanju ratnih trauma te izostaje zadovoljenje pravde. U ovom trenutku najteže je obiteljima poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, koji već više od dvadeset godina traže odgovore o sudbini svojih najmilijih.

Ministarstvo branitelja Republike Hrvatske će najsnažnije ustrajati u promicanju istine o Domovinskom ratu, ulozi  svih koji su na bilo koji način sudjelovali u počinjenju ratnih zločina prilikom agresije na Republiku Hrvatsku te njihovoj osudi.

Poštovani hrvatski branitelji, stradalnici Domovinskog rata, dragi prijatelji, ne dajmo se obeshrabriti, zajedno smo pobijedili u Domovinskom ratu znajući tko nam je neprijatelj, zajedno ćemo znati braniti istinu i dostojanstveno se zalagati za boljitak Republike Hrvatske", stoji u priopćenju Ministarstva branitelja. 

>>MUP zabranio Šešelju ulazak u Hrvatsku. Orešković: Neka dođe, uhitit ćemo ga

>>'Nitko nije očekivao da će suci ići toliko daleko da kažu da je projekt stvaranja Velike Srbije bio politički, a ne kriminalni projekt'

Komentara 7

AP
a.p.tools
20:06 31.03.2016.

decki, trebamo opet maglu

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
18:03 31.03.2016.

glas koncila kao i 90tih sada ima priliku plašiti glasače vanjskim neprijateljima, dok u isto vrijeme potajno kao i 90tih u pozadini operiraju peti ortaci i fimi medije. zna se tko je prodavao naftu četnicima dok je trajao rat. to nam mediji širokog brijega i velikog trgovišća nikad neće izanalizirati i razokriti, sve za mafiju, lopove i serijske ubojice.

GO
golub
18:09 31.03.2016.

Poštovani hrvatski branitelji, stradalnici Domovinskog rata, dragi prijatelji, ne dajmo se obeshrabriti, zajedno smo pobijedili u Domovinskom ratu znajući tko nam je neprijatelj, zajedno ćemo znati braniti istinu i dostojanstveno se zalagati za boljitak Republike Hrvatske - stoji u priopćenjuju Ministarstva branitelja povodom oslobađajuće presude Vojislavu Šešelju na Haaškom sudu. Zapamtite da se boljitak ne odnosi na Vas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije