Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utičnica za razglas

Ministarstvo branitelja demantiralo Glavaševića: 'To su lažne informacije'

Bojan Glavašević
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
04.12.2019.
u 19:34

U Ministarstvu branitelja kažu da nisu zaprimili obavijest o održavanju prosvjeda ispred svoga sjedišta, niti zahtjev za ustupanjem električne energije

Ministarstvo branitelja demantiralo je današnji tvit Bojana Glavaševića, saborskog zastupnika i nekadašnjeg pomoćnika bivšeg ministra branitelja Predraga Matića, koji je optužio sadašnjeg ministra Tomu Medveda i ministricu za demografiju Vesnu Bedeković da prosvjednicima ispred zgrade ministarstava danas nisu dali utičnicu da spoje razglas.

"Tomo Medved i Vesna Bedeković nisu htjeli dati roditeljima njegovateljima da u utičnicu ministarstva uštekaju razglas. Fred Matić se nije bojao onoga što šatoraši imaju reći, i dao im je utičnicu. Doduše, za razliku od Tome i Vesne, on se nije imao čega sramiti", objavio je Glavašević na Twitteru.

U Ministarstvu branitelja kažu da se radi o lažnim informacijama te da nisu zaprimili obavijest o održavanju prosvjeda ispred svoga sjedišta, niti zahtjev za ustupanjem električne energije.

"Ovi navodi ne štete ugledu samo ministra Medveda, već su grubo, manipulativno oporbeno korištenje zahtjeva prosvjednika u dnevno-političke svrhe. S obzirom na dužnost koju je obnašao u Ministarstvu, Glavašević bi morao biti svjestan kako njegove tvrdnje utječu na ranjive skupine društva i upravo on ne bi trebao koristiti poteškoće s kojima se susreću ranjive skupine u svrhu svojih političkih igara", kažu u Ministarstvu.

Osudili su i Glavaševićevu upotrebu izraza "šatoraši" za branitelje koji su prosvjedovali ispred zgrade za vrijeme Matićeva mandata.

"Nazivanje skupine hrvatskih branitelja „šatorašima“ omalovažavanje je koje ministar Medved, uslijed postupaka pojedinih bivših dužnosnika u Ministarstvu, svakoga dana nastoji ispraviti. Svojih postupaka se ne srami, štoviše sa svojim suradnicima čini sve da hrvatski branitelji u društvu imaju položaj kakav zaslužuju. Odnos Bojana Glavaševića prema prosvjedu hrvatskih branitelja najbolje se očituje u činjenici kako je tijekom prosvjeda hrvatska braniteljica Nevenka Topalušić preminula, a pritom nitko od tadašnje vladajuće garniture nije osjetio moralnu obvezu ponuditi pomoć prosvjednicima. Pozivamo sve kreatore javnog mnijenja da u obzir uzmu, prije svega, istinitost onog što u javni prostor iznose te da se zaustavi korištenje teških životnih sudbina u dnevno-političke svrhe", stoji u priopćenju Ministarstva.

Ključne riječi

Komentara 17

ZA
zarko815
20:03 04.12.2019.

Teško je vjerovati da je ovaj bitanga sin velikog oca, što je to mater odgojila u republici srpskoj, a doradio 80 % invalid matić

GI
giannimichelis
19:55 04.12.2019.

Mali Boba ima slabo pamćenje. Fred Matić je dao uklonitiToitoi WC-e za invalide u kolicima tijekom prosvjeda.

Avatar Mi sami
Mi sami
20:10 04.12.2019.

Bojo Thulle od Prijedora ponovo se sramoti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije