Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ministarstvo branitelja demantiralo Glavaševića: 'To su lažne informacije'

U Ministarstvu branitelja kažu da nisu zaprimili obavijest o održavanju prosvjeda ispred svoga sjedišta, niti zahtjev za ustupanjem električne energije
04. prosinca 2019. u 19:34 17 komentara 2636 prikaza
Bojan Glavašević
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Ministarstvo branitelja demantiralo je današnji tvit Bojana Glavaševića, saborskog zastupnika i nekadašnjeg pomoćnika bivšeg ministra branitelja Predraga Matića, koji je optužio sadašnjeg ministra Tomu Medveda i ministricu za demografiju Vesnu Bedeković da prosvjednicima ispred zgrade ministarstava danas nisu dali utičnicu da spoje razglas.

Zagreb: Prosvjed roditelja njegovatelja ispred Ministarstva za demografiju GLAVAŠEVIĆ O PROSVJEDU 'Medved i Bedeković im nisu dali razglas, a Matić se nije bojao šatorašima dati utičnicu'

"Tomo Medved i Vesna Bedeković nisu htjeli dati roditeljima njegovateljima da u utičnicu ministarstva uštekaju razglas. Fred Matić se nije bojao onoga što šatoraši imaju reći, i dao im je utičnicu. Doduše, za razliku od Tome i Vesne, on se nije imao čega sramiti", objavio je Glavašević na Twitteru.

U Ministarstvu branitelja kažu da se radi o lažnim informacijama te da nisu zaprimili obavijest o održavanju prosvjeda ispred svoga sjedišta, niti zahtjev za ustupanjem električne energije.

"Ovi navodi ne štete ugledu samo ministra Medveda, već su grubo, manipulativno oporbeno korištenje zahtjeva prosvjednika u dnevno-političke svrhe. S obzirom na dužnost koju je obnašao u Ministarstvu, Glavašević bi morao biti svjestan kako njegove tvrdnje utječu na ranjive skupine društva i upravo on ne bi trebao koristiti poteškoće s kojima se susreću ranjive skupine u svrhu svojih političkih igara", kažu u Ministarstvu.

Laslovo: Mimohodom hrvatsko-mađarskog prijateljstva obilježena obljetnica pada Laslova OBLJETNICA OKUPACIJE 'Laslovo su 1991. od velikosrpske agresije zajednički branili Hrvati i Mađari'

Osudili su i Glavaševićevu upotrebu izraza "šatoraši" za branitelje koji su prosvjedovali ispred zgrade za vrijeme Matićeva mandata.

"Nazivanje skupine hrvatskih branitelja „šatorašima“ omalovažavanje je koje ministar Medved, uslijed postupaka pojedinih bivših dužnosnika u Ministarstvu, svakoga dana nastoji ispraviti. Svojih postupaka se ne srami, štoviše sa svojim suradnicima čini sve da hrvatski branitelji u društvu imaju položaj kakav zaslužuju. Odnos Bojana Glavaševića prema prosvjedu hrvatskih branitelja najbolje se očituje u činjenici kako je tijekom prosvjeda hrvatska braniteljica Nevenka Topalušić preminula, a pritom nitko od tadašnje vladajuće garniture nije osjetio moralnu obvezu ponuditi pomoć prosvjednicima. Pozivamo sve kreatore javnog mnijenja da u obzir uzmu, prije svega, istinitost onog što u javni prostor iznose te da se zaustavi korištenje teških životnih sudbina u dnevno-političke svrhe", stoji u priopćenju Ministarstva.

Najcool predavanje o financijskoj pismenosti u Splitu
Najcool predavanje o financijskoj pismenosti u Splitu:
Kako uložiti 32.000 kn s 18 godina, zašto propustiti maturalac i koja je količina motora potrebna za skladan brak
 • zarko815:

  Teško je vjerovati da je ovaj bitanga sin velikog oca, što je to mater odgojila u republici srpskoj, a doradio 80 % invalid matić

 • giannimichelis:

  Mali Boba ima slabo pamćenje. Fred Matić je dao uklonitiToitoi WC-e za invalide u kolicima tijekom prosvjeda.

 • Avatar Mi sami
  Mi sami:

  Bojo Thulle od Prijedora ponovo se sramoti.