Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova pravila

Ministar zdravlja službenicima uveo radno vrijeme od 8 do 16

Dario Nakić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
05.04.2016.
u 07:00

Drugo je novo pravilo da se predmeti moraju riješiti u 30 dana. Izmjene pravilnika mora potvrditi Ministarstvo uprave

Radno vrijeme od 8 do 16 sati i obveza rješavanja predmeta odnosno upita u roku od 30 dana zahtjev je koji je svojim službenicima u Zagrebu postavio ministar zdravlja dr. Dario Nakić. Na jučerašnjem sastanku sa zaposlenicima ministar je objasnio, kako neslužbeno doznajemo, da su to mjere kojima želi povećati učinkovitost. Neovisno o takvom obrazloženju, ima i nezadovoljnih novim pravilima rada u Ministarstvu zdravlja, a posljednja riječ u tome bit će ona Ministarstva uprave. Naime, s te adrese treba stići “blagoslov” zahtjeva za ovakve izmjene Pravilnika o radnom vremenu Ministarstva zdravlja koji im je ministar Nakić uputio jučer. Time se ukida klizno radno vrijeme, a kako doznajemo, ministar zdravlja poručio je zaposlenicima da je takav način rada neučinkovit jer neki zaposlenici na posao dolaze u osam, drugi u devet sati, a odlaze u 16 odnosno 17 sati, što znači barem dva sata izostanka komunikacije dnevno. Poručio im je i da izraze svoje mišljenje o tom prijedlogu, a zahtjev je već poslan i nova se pravila očekuju već ovih dana.

Drugo je pravilo uvođenje obveze rješavanja predmeta u roku od 30 dana neovisno o njihovu ishodu. To bi u praksi trebalo značiti da, ako je Ministarstvu zdravlja poslan kakav upit, dokumentacija ili zahtjev, na njega se mora odgovoriti u 30 dana. Hoće li ministar zdravlja moći provesti ovakvu izmjenu pravila rada u djelo ipak je na ministrici Dubravki Jurlina Alibegović.

– Ljudi očekuju da provodimo reforme, a država ne može funkcionirati ako se njezine institucije ne poštuju, ali i institucije svojim radom moraju opravdati povjerenje građana – ministrova je poruka s jučerašnjeg sastanka u Ministarstvu zdravlja.

Opiranja izmjenama zasigurno neće nedostajati, a ministar Nakić već je, podsjetimo, uveo nova pravila i u radnom vremenu bolničkih liječnika koji imaju obvezu osobno davati informacije odjelnim pacijentima zadnji sat radnog vremena.

>> HUBOL zavladao zdravstvom, na redu je HZZO... 

>> Nakić: Povećanjem cijene dopunskog zdravstvenog do većih prihoda

Komentara 48

TR
Trnjanec
07:36 05.04.2016.

Ja bih prije rekao da neki dođu u 9:30 i odu u 15:30, a u međuvremenu imaju pauzu od 10:30 do 12:30.

MR
MRUDante
07:16 05.04.2016.

isusek, pa nećete valjda ukruhe tjerat da rade??! sad će sindikati na zadnje noge hahahahahaaaaaaa

DU
Deleted user
08:33 05.04.2016.

Reda mora biti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije