Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA S UTAJAMA

Ministar Marić: Uvodimo registar stvarnih vlasnika hrvatskih tvrtki

Zdravko Marić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
09.05.2016.
u 21:46

"Porezna stopa od 40 posto je integralni dio cjelovite porezne reforme koju poduzimamo"

- Točno je, uvodimo Registar stvarnih vlasnika hrvatskih kompanija. Ministarstvo financija daje jasnu poruku kako se boriti s raznim vrstama poreznih utaja, prijevara, a s tim i povezanog pranja novca i financiranja terorizma. To je integralni dio globalne akcije na razini EU. Ja sam osobno u ime RH prije par tjedana potpisao izjavu koju su pokrenule zemlje G5 o razmjeni zajedničkih podataka - rekao je ministar financija Zdravko Marić gostujući večeras u RTL-u Danas

Goverići o mogućnosti ukidanja najviše porezne stope na dohodak od 40 posto ministar je poručio:

- Porezna stopa od 40 posto je integralni dio cjelovite porezne reforme koju poduzimamo. Porez na dohodak je najkompleksniji oblik poreza kojeg trenutno imamo. U isto vrijeme analiziramo i  gledamo trošarine, doprinose, i općenito porezni zakon. Za to će nam trebati otprilike mjesec i pol dana, i onda ćemo prezentirati javnosti cjelovito rješenje. Tada ćemo znati ukidamo li i taj porez.

>> Marićeva porezna reforma ovisi o političkom stavu Milana Bandića

>> Ministar Marić: porezni sustav treba sveobuhvatno rješenje

Komentara 5

HR
Hrabraja
08:13 10.05.2016.

Samp guliiii

2X
2Xgeneral
09:19 10.05.2016.

svakako treba povećati poticaje todoriću i kompaniji. predlažem i godišnje dobrovoljne priloge radnika todorićevih tvrtki kako bi pomogli pataloškom zaljubljeniku u "svoje" ( hrvatske - vlasništvo građana koje je poklonjeno liku ) firme

NY
no_yes
18:48 10.05.2016.

I za ovo nam je trebalo 25 godina. Ajme nama. Ne zna se koliko pravih stanovnika ima točno s prebivalištem a ne..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije