Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presnažan pristisak

Ministar Z. Komadina podnio ostavku, Hajdaš Dončić nasljednik

ostojic, komadina, mimica (1)
PIXSELL
Autori: Luka Capar, tr/VLM
04.04.2012.
u 12:48

Do izbora novog ministra ministarstvo će voditi zamjenik Zdenko Antešić.

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatko Komadina i službeno je danas podnio ostavku te odlazi iz Vlade, a na slijedećoj sjednici Sabora za novog ministra bit će predložen krapinsko - zagorski župan Siniša Hajdaš Dončić.

Iz Vlade su poručili da je ministar Komadina tu  odluku donio na preporuku liječnika zbog narušenog zdravlja. O svojoj odluci izvijestio je predsjednika Vlade Zorana Milanovića, a u pismu premijeru ministar Komadina među ostalim je napisao:

“Unatoč mojoj želji da kao član Vlade doprinesem reformama koje su pred njom, posebno u sektoru prometa i infrastrukture, nažalost zdravstvena situacija mi to ne omogućava. Odluka je bila teška, ali preporuke liječnika jednostavno više ne mogu ignorirati.”

Javnosti se obratio i premijer Milanović koji je kazao da je dužan dati izjavu povodom Komadinine ostavke.

– Ostavku je dao zbog narušenog zdravlja nakon konzultacija s liječnicima. O svemu nas je obavijestio jučer, a dio njegova pisma objavili smo i u javnosti. Na idućoj sjednici Sabora za novog ministra predložit ćemo Sinišu Hajdaša Dončića, sadašnjeg krapinsko-zagorskog župana – kazao je premijer.

Do izbora novog ministra ministarstvo će voditi zamjenik Zdenko Antešić.

Na pitanje zašto je uopće izabrao Komadinu za ministra Milanović je rekao:
– Zbog iskustva i kompetencije.

Još je jednom ponovio da nije bilo nikakvih nesuglasica među njima u Vladi te kako je zdravlje jedini razlog Komadinina odlaska.

– Bili smo dobri suradnici, čak i bolji nego u vrijeme kad nije bio ministar – kazao je Milanović o suradnji sa sada već bivšim ministrom Komadinom.

Time su potvrđena nagađanja koja traju već neko vrijeme da Komadina nije bio najsretnije rješenje za kompleksno i zahtjevno ministarstvo kakvo je ono prometa, pomorstva i infrastrukture.

Komadina se, uza zdravstvene probleme koji su ga snašli, nije najbolje snašao na ministarskoj funkciji, nespreman je preuzeo resor koji su za HDZ-ove vladavine obilježile brojne afere, a i sam je priznao da je zatečen stanjem u resoru koji je preuzeo, pokušavši tako opravdati svoju nespremnost.

Komentara 88

BI
billynik
23:50 04.04.2012.

HDZ i Sanader su za ove mala beba. Uživaj narode ti si ih birao.

SQ
squalus
12:55 04.04.2012.

A zar za obavljati posao zastupnika i zaraditi saborsku plaću ne trebaš biti zdrav???

OB
-obrisani-
13:52 04.04.2012.

Dobar znak, miševi počeli bježati, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije