Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKVA ZABUNA

Vrdoljak: Javio sam se USKOK-u i ispunio dužnost

ivan vrdoljak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
17.12.2015.
u 18:53

Do zamjene identiteta došlo je jer je službenik Ravnateljstva policije imao telefonski broj ministra Vrdoljaka, a ne nogometaša

– Na poziv USKOK-a sam se bez razmišljanja javio i time sam ispunio svoju građansku dužnost. Nemam o tome što posebno reći jer bih se uvijek na takav poziv odmah odazvao. Bez obzira na to što nije ugodno kad vas netko tako zamijeni i pozove na takav razgovor, svi su bili izuzetno profesionalni i korektni – kazao je Ivan Vrdoljak, ministar gospodarstva, opisujući situaciju u kojoj se našao prije neki dan.

Naime, Vrdoljak je bio žrtva zamjene identiteta, a zabuna je nastala kada ga je na mobitel nazvao službenik Ravnateljstva policije kazavši mu da bi trebao doći u USKOK na obavijesni razgovor.

Promptno se odazvao

Ministar je bio u gradu i na poziv se promptno odazvao, ne postavljajući previše dodatnih pitanja. No kako se kasnije ispostavilo, što je pojašnjeno iz policije, zabuna je nastala jer su policija i USKOK zbog obavijesnog razgovora tražili Ivicu Vrdoljaka, nogometaša koji je ministrov prezimenjak, dok su im imena slična.

Službenik Ravnateljstva policije koji je zvao ministra inicijalno je imao krivi broj mobitela, a kako je do toga došlo, nije poznato. Riječ je, objašnjeno je u policiji, o pogrešci koja se može dogoditi svakome i svuda, a zbog te pogreške ministru Vrdoljaku ispričao se i Vlado Dominić, glavni ravnatelj policije.

Što se tiče nogometaša Ivice Vrdoljaka, on trenutačno igra za Legiju iz Varšave, a USKOK-u je zanimljiv kao svjedok u istrazi protiv Zdravka i Marija Mamića, Sandra Stipančića, Igora Krote i Damira Vrbanovića. Konkretnije, USKOK zanima Vrdoljakov transfer iz NK Zagreba u GNK Dinamo.

Zajedno s Mandžukićem

Iz zagrebačke Kranjčevićeve u Maksimir Vrdoljak je prešao zajedno s Marijem Mandžukićem u srpnju 2007., a bila je riječ o transferu od 2,5 milijuna eura.

USKOK zanima navodno posredovanje pri tom transferu za koje je Dinamo tvrtki Rasport Management, kako sumnja USKOK, platio 300.000 eura, iako su i Mandžukić i Dražen Medić, prvi čovjek NK Zagreba, istražiteljima kazali da pri tom transferu nije posredovalo nikakvo strano trgovačko društvo. Dapače, Medić je izjavio da su o transferu pregovarali on i Zdravko Mamić.

>> Vrdoljak napao Most: 'Oni su se za HDZ odlučili još prije izbora'

Komentara 23

FO
ForeignLegion1987
12:44 17.12.2015.

ovoga je trebalo zadrzati u pritvoru,,,jer tamo ce prije ili kasnije,,,cim se vlada formira i dodje novi premijer ,,,svi oni treba da odgovaraju,,,sdp i koalicija,,zajedno sa njihovim sefom zlocinacke organizacije sdp i koalicija

Avatar Peterančan
Peterančan
12:42 17.12.2015.

Budu drugovi prdoljaki uskoro u USKOK-u, svakodnevno.

TA
tajgan
13:19 17.12.2015.

igrokaz........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije