Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ĆORIĆ POJASNIO

'Ministar se ne bavi ni najmom prostora i opreme ni ugovaranjem čišćenja'

Tomislav Ćorić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
17.10.2019.
u 10:36

Sudski vještak je nakon analize cijena najma na drugim lokacijama zaključio da je najam u Radničkoj 80, treća najpovoljnija ponuda, a zanimljivo je i da kao argument protiv preseljenja navodi da bi ono moglo biti stresno za zaposlenike.

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić poručio je u četvrtak da se kao ministar ne bavi najmom prostora i opreme te da je obnova ugovora o zakupu poslovnih prostora u Zagrebtoweru pitanje za glavno tajništvo tog ministarstva.

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike te Fond za zaštitu okoliša i dalje će ostati u Zagrebtoweru jer je Vlada na sjednici u četvrtak odlučila produljiti zakup toga prostora do 2024.

Na novinarsko pitanje je li bilo moguće zakupiti jeftiniji prostor, ministar ne zna.

"Nemam pojma, obratite se glavnom tajništvu Ministarstva zaštite okoliša i energetike, ondje su se bavili tim pitanjima. Ministar se ne bavi ni najmom prostora i opreme ni ugovaranjem čišćenja niti bilo čime sličnim", rekao je Ćorić.

Petogodišnja obveza za zakup i održavanje prostora za to ministarstvo je 45,6 milijuna kuna, a za prostor Fonda za zaštitu okoliša - 38,7 milijuna.

Ćorić je rekao da je Ministarstvo državne imovine "komuniciralo potrebu za prostorom" i da nema na upravljanju nekretnine u državnom vlasništvu adekvatne veličine.

"Od 2018. komuniciramo potrebu za prostorom, ali u ovome trenutku, po onome što mi je kolega Banožić javio, nemamo prostor takve veličine. Govorimo o 5.400 kvadrata", rekao je Ćorić.

"Jutarnji list" u četvrtak je objavio da je iz dokumentacije do koje je list došao vidljivo da bi odluka o daljnjem ostanku u Zagrebtoweru mogla biti bazirana, među ostalim, i na nalazu stalnog sudskog vještaka od kojeg je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost naručio nalaz i mišljenje o opravdanosti postupka preseljenja iz Zagrebtowera. Sudski vještak je nakon analize cijena najma na drugim lokacijama zaključio da je najam u Radničkoj 80, treća najpovoljnija ponuda, a zanimljivo je i da kao argument protiv preseljenja navodi da bi ono moglo biti stresno za zaposlenike.

Radi tog preseljenja je, podsjetimo, bivši SDP-ov ministar Mihael Zmajlović umalo ostao bez ‘fotelje’, a prozivalo ga se da je time navodno nanio štetu samom ministarstvu, piše "Jutarnji".

Komentara 3

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:09 17.10.2019.

He he, ja sam ministar koji ništa ne zna i za ništa nije odgovoran, osim za primanje plaće. Preseljenje bi bilo stresno za djelatnike, ha ha. Thompson, pun para, zbrisao je sa te lokacije jer je preskupa, ali MZOIP nee jer ima se, i normalno je da je pogled na okoliš, energetiku i smetlišta, puno bolji sa 16 kata Zagrebtowera, nego iz Babine grede, gdje valjda ima manje okoliša, nego ovdje na betonu u Zagrebu, a cijene najma uopće nema pa je to bez veze. Osim toga, lovica nije njihova, pa je mogu fino razbacivati kroz prozor skupih ureda i gledati kako kunice lete, lete i mašu i lepršaju i lepršaju, a bedaki, punitelji proračuna, odrpani i iscijeđeni dolje, skupljajući plastične bočice da bi preživjeli, - gledaju. Ali ne vide he he i to je ljepota politike. Superhik iz Alan Forda, koji je uzimao siromašnima, da bi dao bogatima, bi se posramio ove zgodne ekipe. E a i on je bio ekološki svjestan. Bio je smetlar u New Yorku, hehe.

DL
dr Luigi
12:00 17.10.2019.

Za tako nešto potrebna je sposobnost i radne navike.

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
13:36 17.10.2019.

Za tamnice naroda bi se reklo za prenajam Zagrebtowera da se radi o uduženom zločinačkom poduhvatu . Medjutim Milanovićeva Vlada je (po nalogu naših transatlanskih gazda) zaključila ugovor o prenajmu Zagrebtowera, a HDZ-e vjerodomoljubi su šutjeli kao one stvari u ruci i kada je došlo njihovih pet minuta produžu raniji ugovor. U vrijeme zaključenja prvog prenajma postojao je prijedlog da se adaptira administrativna zgrada DTR za četrdesetak miliona kuna i jednim udarcem ubiju tri muve, tako da se riješi vlastiti administrativni prostor za daljih sto godina, trošak adaptacije iznosio je samo jednu polovinu petogodišnjeg najma, a i posustala gradjevinska operativa bi dobila malo infuzije. Redovna je stvar da hrvatske vjerodomoljubne vlasti rade u korist državne štete, kada su u pitanju interesi naših transatlanskih gazda, a samorazumljivo da su njihovi osobni interesi pred interesom Domovine (za kilogram vlastitog mesa ubijaju državnog bika). To što vjerodomoljubni hrvatski vladari i dvonožni glodari rade ove za sebe ugodne čine mogu razumjeti, ali neshvatljivo je što u tome imaju podršku vjerodomoljubnih dvonožnih papkara i kopitara, koji za njih glasaju i po izborima pjevaju Aleluju. Treba li se stoga čuditi da je neovisna država EU repaš, sa perspektivom da u dogledno vrijeme postane cjeloeuropski šampion u repaško-fešnjeraškoj disciplini, zar ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije