Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Ostojić:

'Koji je Hebrangov posao povjerenika za izbjeglice? Da na granici plaši migrante?'

ranko ostojić
Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/2
19.09.2015.
u 11:22

Znam da je imenovan nekakav povjerenik od strane predsjednice za pitanja izbjeglica, prognanika. Koji je njegov posao? Možda da se na granicu postavi karton s njegovim likom kako bi plašio migrante, smatra Ostojić

Plan Vlade RH za izbjeglice je uspio. Od svih izbjeglica koje su u protekla tri dana ušli u Hrvatsku trenutno se u Tovarniku nalazi do 2500 njih koji čekaju dalji transport. Imamo i oko 1000 izbjeglica raspoređenih po ostalim prihvatnim centrima. Prihvatni centri u Čepinu, Belom Manastiru i Sisku su prazni, rekao je ministar za unutarnje poslove Ranko Ostojić danas u Belom Manastiru.

Najavio je i kako će policija i dalje nastaviti s transportom pristiglih izbjeglica prema zemljama u sustavu Schengena.

– Iz tih zemalja su došli tamo ih i vraćamo, rekao je Ostojić koji novinarima danas nije želio reći na koji granični prijelaz će dalje prevoziti pristigle izbjeglice. Dodao je i kako je i Slovenija počela propuštati izbjeglice ali da oni niti tamo ne ostaju, kao uostalom niti u Mađarskoj ili Hrvatskoj, nego da im je svima cilj Njemačka i druge zemlje zapadne Europe. Najavio je samo kako će se i dalje koristiti mješovita prijevozna sredstva, odnosno, kombinaciju vlakova i autobusa. Prema riječima Ostojića i dalje je najkritičnija točka u Hrvatskoj, kada se tiče izbjeglica, Tovarnik gdje oni i dalje pristižu i gdje ih se trenutno nalazi oko 2500. Tamo izbjeglice i dalje ulaze preko polja ali Ostojić tvrdi da je sve pod kontrolom, da nema nikakvih incidenata te da je iznimno ponosan na policiju koja je odradila ogroman posao i nije niti u jednom trenutku primijenila silu.

Na novinarski upit da prokomentira događaje s hrvatsko-mađarske granice Ostojić je rekao kako su s druge strane granice bila postavljena vojna kola kao i naoružani vojnici s dugim cijevima. Odgovarajući na prozivke od strane srpskih dužnosnika i brojke oko izbjeglica Ostojić je rekao kako Srbi uobičajeno preuveličavaju brojke te da je jedina istina da tamo nitko nije primljen nego su samo odradili prihvat i preusmjerili ih dalje dok zid ne bude izgrađen.

Na novinarski upit u svezi najava predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović o dolasku 40 000 novih izbjeglica Ostojić je rekao kako on nema pojma o čemu govori predsjednica i da bi bilo dobro, ako ona raspolaže nekim informacijama, da ih proslijedi i njemu.

– Znam da je imenovan nekakav povjerenik od strane predsjednice za pitanja izbjeglica, prognanika.. Koji je njegov posao? Možda da se na granicu postavi karton s njegovim likom kako bi plašio migrante. Koja je njegova funkcija? Očigledno se radi o formiranju paralelne vlasti, rekao je Ostojić. Sumirajući dešavanja u sada već četiri dana izbjegličke krize Ostojić je rekao kako je Hrvatska sve vrijeme bila transparentna i da su novinari imali pristup svim centrima, kolodvorima te da ništa nije skrivano.

– Najveći dio tih ljudi je prevezen dalje, a tako ćemo nastaviti raditi i dalje, najavio je Ostojić.

Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

>> Ostojić: Tovarnik je i dalje najkritičnija točka. Mađarska: Dovršili smo ogradu na hrvatskoj granici

Komentara 129

Avatar dmitarX
dmitarX
11:51 19.09.2015.

Ko visoko leti, vrlo nisko pada. Past ćeš i ti orjunašu jedan, ne brini.

DU
Deleted user
11:38 19.09.2015.

A koji je tvoj posao čika milicioner Ranko, da plašiš Hrvate?

GC
gps.croatia
11:58 19.09.2015.

Ova vlada treba hitno preci na plan C. To znači dati ostavku večeras do 20:00

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije