Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi kriteriji

Ministar Mrsić na Facebooku objavio prijedlog zakona

mirando
Screenshot/Facebook
23.05.2012.
u 16:36

– Želimo sačuvati radna mjesta i plaće. RH opterećena je kolektivnim ugovorima. Očekujemo razumne sugovornike – poručio je premijer

Ministar rada Mirando Mrsić objavio je na svojem profilu na Facebooku nacrt prijedloga zakona o reprezentativnosti sindikata i poslodavaca za kolektivno pregovaranje. Njime se utvrđuju novi kriteriji reprezentativnosti sindikata i poslodavačkih udruga te ukidaju odredbe Zakona o radu o neograničenoj produženoj primjeni kolektivnih ugovora, prenosi HRT.

Vlada je putem Twittera objavila i izjavu premijera Zorana Milanovića.

– Želimo sačuvati radna mjesta i plaće. RH je opterećena kolektivnim ugovorima. Očekujemo razumne sugovornike – poručio je premijer.

Reprezentativnost sindikata vrijedila bi tri godine, a reprezentativan bi bio sindikat koji u članstvu ima najmanje deset posto radnika članova sindikata u odnosu na ukupan broj radnika članova sindikata zaposlenih kod poslodavaca koji djeluju na području za koje se kolektivno pregovara. Strukovni sindikati za stupanje u pregovore moraju imati najmanje 30 posto radnika te struke.Stupanjem na snagu novoga zakona prestala bi važiti odredba članka 262. Zakona o radu koja omogućuje vremenski neograničeno produženje kolektivnih ugovora, prenosi HRT.

>>Ovdje pogledajte cijeli prijedlog Zakona o reprezentativnosti sindikata i poslodavaca za kolektivno pregovaranje

 

Komentara 19

JK
jurica.kovač
16:58 23.05.2012.

Ovo je ja mislim jedina vlada koja komunicira preko facebooka,za popizdit koda su pubertetlije

Avatar ukurtapash
ukurtapash
17:06 23.05.2012.

vlada rh spamma facebook samopromocijom. kako ingeniozno. uistinu imamo jednu modernu i naprednu vladu koju samo recimo iran ili bahrein mogu pozeljeti. cestitajmo si na kvaliteti nasih politicara, kako u oporbi tako i na vlasti. i obrnuto.

OB
-obrisani-
17:02 23.05.2012.

Facerbuk, facerbuk,......mi smo napredni niti dječji vrtić nam nije ravan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije