Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nedostaje još novaca

Ministar Mornar otvorio neopremljenu zgradu tri fakulteta

splitsko sveučilište
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
1/5
19.10.2015.
u 15:38

Studenti Prirodoslovno-matematičkog, Kemijsko-tehnološkog i Pomorskog fakulteta u nove učionice trebali bi od idućeg semestra

Zgradu tri fakulteta u splitskom Sveučilišnom kampusu, vrijednu četvrt milijarde kuna, sedam godina nakon početka radova, otvorio je Vedran Mornar, ministar znanosti. Kamen temeljac je 2008. postavio je tadašnji ministar Zoran Primorac, a projekt je "zapeo" i zbog poteškoća u kojima se našao izvođač, splitski Konstruktor. No, iako je zgrada dobila uporabnu dozvolu, studenti Prirodoslovno-matematičkog, Kemijsko-tehnološkog i Pomorskog fakulteta još uvijek ne mogu u svoje nove učionice.

Naime, potrebno je uložiti još 2,5 milijuna kuna za opremanje kabineta i predavaonica, za menzu oko 13 milijuna te za laboratorije 58 milijuna kuna bez PDV-a. Rektor splitskog Sveučilišta Šimun Anđelinović rekao je kako s Ministarstvom dogovaraju da drugi semestar počne u novoj zgradi.

Komentara 8

Avatar felixsb
felixsb
16:22 19.10.2015.

Najbolje da u kampanji polože jedno 100 kamen temeljaca za investicije u narednom periodu pa bilo ih ili ne .

Avatar juricamesko
juricamesko
16:33 19.10.2015.

kako to da na otvaranju nije bio njihov predavač ministar 2% Grčić. malo ga sram doći u Split.

ST
stric5
17:50 19.10.2015.

....73,5 milijuna treba još uložiti ....a esdepenjare već sijeku vrpcu.... ....ahahaha.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije