Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar zdravstva

Ministar Milinović provjeravao jesu li pločice ravno zalijepljene

milinović (1)
Foto: Duško Mirković/PIXSELL
1/6
17.05.2011.
u 14:41

Ministar je obišao i otvorio obnovljeni odjel ginekologije te polikliniku vrijednu 7,5 milijuna kuna

- Dobro je, ovo se može platiti – kazao je ministar zdravstva Darko Milinović nakon što je tzv. vaservagom provjerio jesu li majstori dobro zalijepili pločice u poliklinici u gradnji Opće županijske bolnice u Požegi za današnjeg posjeta.

U pratnji svojih suradnika, župana Marijana Aladrovića, saborskih zastupnika i ravnatelja bolnice dr.sci. Željka Glavića, ministar je obišao i otvorio obnovljeni odjel ginekologije te polikliniku vrijednu 7,5 milijuna kuna koja bi trebala biti gotova do rujna.

>>Milinović: Hebrang jest najavio odlazak, ali treba pričekati izbore

- Prije godinu i pol zdravstvu ove županije prijetio je gotovo bankrot. Tada mnogi nisu vjerovali da ćemo ne samo riješiti te probleme, nego da idemo i u nove projekte. Pored ove poliklinike, do sada smo uložili 30 milijuna u Specijalnu bolnicu u Lipiku, dva milijuna u pakračku te 3 milijuna u Dom za psihičke bolesne osobe u Ljeskovici – kazao je ministar koji je najavio da će ova županija na godišnjoj razini dobivati 3,5 milijuna više za zdravstvo nego do sada. Najavio je kupnju pet novih vozila hitne pomoći.

Milinović: Ovo je hrvatski nadstandard u liječenju duševnih bolesnika

Bolnicu sv. Rafaela u Strmcu kraj Nove Gradiške, prvu katoličku bolnicu u Hrvatskoj koju će voditi Red milosrdne braće, a koja će biti otvorena za desetak dana, posjetio je ministar zdravstva Darko Milinović u pratnji požeškog biskupa Antuna Škvorčevića. Ministra je kroz bolnicu u koju je bolnički red sv. Ivana od Boga uložio 100 milijuna kuna proveo fra Kristijan Sinković, predsjednik upravnog vijeća bolnice i dr. Josip Mičija, v.d. ravnatelj.

- Bolnica ima 143 ležaja, od kojih je 40 za palijativnu skrb, a ostale su za kronično duševne bolesti. Imamo tri ambulante za psihijatriju, prijemnu ambulantu i jednu polivalentnu gdje će dolaziti internisti i ostali vanjski suradnici pregledati ležeće pacijente. Zaposlit će se oko 90 zdravstvenih djelatnika, a kroz servise koji će za nas obavljati poslove od održavanja okoliša, kuhinje, računovodstva i ostaloga trebalo bi se zaposliti još pedesetak – kazao je dr. Mičija.

Ministar zdravstva obećao je da će Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje do 1. srpnja, kad bi bolnica trebala primiti prve pacijente, s ovom bolnicom potpisati ugovor te će se u njoj moći liječiti  duševni bolesnici kao i u svakoj drugoj bolnici koja je u sustavu hrvatskog zdravstva.

- Ovo je velebni objekt i hrvatski nadstandard u liječenju duševno bolesnih osoba. Bez obzira na recesiju i to što smo primorani paziti gdje ulažemo, nastojat ćemo da se što prije potpišu ugovorni odnosi između HZZO-a i bolnice. Osim toga, kroz reformu zdravstva predviđeno je da i naše javne zdravstvene ustanove imaju vanjske službe kao što je praonica rublja, kuhinja i slično u cilju što boljeg gospodarenja – kazao je ministar Milinović.

Radost zbog skorog početka prvog djelovanja katoličke bolnice iskazao je i požeški biskup Škvorčević na teritoriju čije biskupije se nalazi ova bolnica kao i fra Kristijan Sinković koji je vodio poslove oko uspostave ove bolnice.

- Ovo mjesto i ovu županiju nismo izabrali slučajno za otvaranje bolnice. Svojim dolaskom u malo nerazvijeni kraj željeli smo na neki način pomoći i potaknuti njezin razvoj – kazao je fra Kristijan Sinković.

Komentara 37

BA
barjak
22:27 17.05.2011.

Pokazuje covjek usto se kuzi. Treba mu dati da lijepi plocice.

GR
građanin
15:51 18.05.2011.

moron iz like

GE
Georgij
16:38 17.05.2011.

strašno tko nam je ministar zdravstva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije