Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sreni Sinjani...

Ministar Milinović obećao urediti zatvorena rodilišta

darko milinović
PIXSELL
17.05.2010.
u 16:40

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje do kraja godine plaćat će primalje koje su bile u sastavu izvanbolničkih rodilišta. Potvrđeno je da problem nije nastao zbog nedostatka novca.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje nastavit će do kraja godine plaćati primalje koje su radile u izvanbolničkim rodilištima u Sinju, Imotskom i Makarskoj, kazao je ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović na sastanku sa županom Antom Sanaderom, gradonačelnicima Sinja, Imotskog i Makarske, v. d. ravnatelja Doma zdravlja, predstavnicima KBC-a Split, Viteškog alkarskog društva, Hrvatske udruge primalja i gvardijanom Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske.

Operacijske sale imaju

Ministar Milinović obećao je da će Ministarstvo sudjelovati u opremanju i uređivanju prostora tih rodilišta.

– Odluka ministra je optimistična. Potvrdio je da se rodilišta ne zatvaraju zbog nedostatka novca nego je razlog struka, konkretno, nezadovoljavanje potrebnih medicinskih standarda – izjavio je zadovoljan sastankom u Zagrebu Marko Ožić-Bebek, gradonačelnik Makarske.

Uvjeren je da će se rodilište u Makarskoj otvoriti za nekoliko mjeseci, a u tom razdoblju treba urediti i opremiti operacijsku dvoranu koju imaju. Sada je, prema njegovu mišljenju, potez na ravnatelju Županijskoga doma zdravlja, koji mora što prije raspisati natječaj.

Zadovoljan je i sinjski gradonačelnik Ivica Glavan.

– Dobili smo ono što smo mogli samo sanjati. Imamo operacijsku dvoranu, ali nikada nije bila opremljena. Ministar stoji iza troškova njezina uređivanja – kazao je Glavan.

I on je istaknuo kako je ministar rekao da problem nikad nije bio novac pa će Sinjani sredstva iz proračuna, koja su bili spremni uložiti u rodilište, vjerojatno usmjeriti za plaćanje specijalizacija liječnicima.

Debelo su profitirali

Gradonačelnik Glavan smatra kako su svi zajedno zapravo "debelo profitirali" i da će sinjsko rodilište biti prvo koje će se otvoriti nakon zatvaranja. S obzirom na to da je novac osiguran, očekuje da će se to dogoditi najkasnije do kraja godine. Treba što prije provesti natječaj za opremanje operacijske dvorane. I još nešto. Glavan se nada da će ga baš ministar Darko Milinović svečano otvoriti! I tako se sa Sinjanima pomiriti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije