Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u posjeti Vukovaru

Ministar Lorencin: Turizam na istoku Hrvatske na dobrom putu

Darko Lorencin
Petar Glebov/PIXSELL
16.05.2014.
u 17:20

Tijekom svoje posjete Vukovaru ministar je razgovarao o turističkim potencijalima, ponudi, problemima, novom Zakonu o turističkim zajednicama ali i daljim mogućnostima razvoja kontinentalnog turizma.

Istok Hrvatske i Vukovarsko – srijemska županija imaju veliki turistički potencijal koji će se iskoristiti, najavio je tijekom današnje posjete Vukovaru ministar turizma u Vladi RH Darko Lorencin koji je zadovoljan napretkom turizma u ovom dijelu Hrvatske.

Tijekom svoje posjete Vukovaru ministar je razgovarao o turističkim potencijalima, ponudi, problemima, novom Zakonu o turističkim zajednicama ali i daljim mogućnostima razvoja kontinentalnog turizma. Spomenuo je brojne turističke potencijale, koji se temelje na kulturnoj baštini i prirodnim ljepotama, a koji se mogu iskoristiti u turističke svrhe. Ukazao je na arheološki lokalitet Vučedol i novoizgrađeni Muzej vučedolske kulture kao i brojne riječne kruzere koji pristaju u Vukovar sa turistima iz cijeloga svijeta.

Isto tako spomenuo je i smještajne kapacitete, prometnu povezanost, blizinu auto ceste i zračne luke Osijek koja ima uspostavljenju stalnu liniju sa Londonom. Lorencin je posjetio i Lučku upravu gdje je upoznat sa projektom riječnog cruising turizma koji iz godine u godinu dovodi sve više turista na istok Hrvatske. Tijekom protekle godine u pristaništa Vukovar i Ilok pristalo je 230 kruzera. U ovoj ih je godini najavljeno 260, a potencijala ima za još toliki broj. Na Dunavu postoje četiri putnička pristaništa i to u Vukovaru, Iloku, Aljmašu i Batini. Na njima pristaju kruzeri koji dolaze iz Budimpešte, a turisti na njima su uglavnom iz Amerike, Kanade i Australije. Ministar je također upoznat i sa projektom pod nazivom Uređenje multimedijalne dvorane u putničkom pristaništu Vukovar koji je vrijedan 680 tisuća kuna, a kojega je sa 480 tisuća financira Ministarstvo turizma, a sa 200 tisuća Ministarstvo pomorstva prometa i veza.

>> Lorencin: Destinacijske menadžment agencije moraju biti nositelji inicijativa u turizmu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije