Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Lorencin:

'Ne štete turizmu migranti nego izjava predsjednice'

02.06.2015., Cakovec - Ministar Darko Lorencin i gradonacelnik Stjepan Kovac otvorili najsuvremenije mini golf igraliste u Hrvatskoj. Mini golf teren nalazi se kod Gradskih bazena Marija Ruzic, pokriven umjetnom travom, okruzen raslinjem te je osvijetljen
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
20.10.2015.
u 12:42

Rujan je bio turistički uspješniji od lanjskog devetog mjeseca za čak deset posto

Migrantska kriza utjecala je na hrvatski turizam jer ljudi na to gledaju kao na element nesigurnosti iako migranti prolaze samo kroz mali dio zemlje koji nije u sklopu glavnih turističkih zona, smatra predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. To je jučer rekla u razgovoru za američku televiziju CNBC, a ministar turizma Darko Lorencin danas demantira. Otkako su izbjeglice počele dolaziti u Hrvatsku pa do sada, kaže čelni čovjek turističkog sektora, nisu zabilježeni nikakvi negativni efekti na turizam. U rujnu je turistički promet bio čak deset posto bolji nego lani u tom mjesecu.

– Hrvatska se trenutačno susreće s dijelom velikog izbjegličkog vala koji je posljednjih tjedana zahvatio gotovo cijelu Europu. Unatoč tome, gradovi u Hrvatskoj, turistički kompleksi i turističke destinacije i dalje su sigurni, funkcioniraju potpuno uobičajeno. Zbog situacije na određenim graničnim prijelazima promet može biti usporen, ali naši se gosti u svakom trenutku mogu sigurno i bez briga vratiti svojim kućama – kaže Lorencin, koji smatra da turizmu ne štete migranti nego ovakve izjave.

– Predsjedničina izjava doista je jako loša za turizam, jer upravo turisti s dalekih tržišta, dakle iz SAD-a, kao i oni s Dalekog istoka, imaju manje pravih informacija o tome što se ovdje događa. Istina, od ukupnog broja stranih turista samo nekoliko postotaka otpada na goste koji nisu iz Europe, ali oni su nam svejedno iznimno važni jer dolaze u posezoni – ističe Lorencin. 

>> '80 posto migranata koji prolaze kroz Hrvatsku su ekonomski migranti'

Komentara 71

DU
Deleted user
12:57 20.10.2015.

Ma bravo Lorencin! Sto je predsjednica krivo rekla?! Pa danima u medijima se javlja o otkazivanju turistickih najavljenih dolazaka, Lorencin, sad pljuje po predsjednici. Istarsko govedo jedno...

PA
paprikaš
12:55 20.10.2015.

uskoro i ti češ odlepršati

DU
Deleted user
12:56 20.10.2015.

Ne mogu vjerovati odnosno - ako štete toliko izjave, a čemu onda onaj dramolet oko (ne)smještanja izbjeglica na rtu Prevlaka, nedaleko Dubrovnika? Nije tu Predsjednica imala prste, zar ne? Mora netko doista biti maliciozan da okrivi Predsjednicu za tako nešto - kad se zna da gro stranih turista prati internacionalne i njihove nacionalne medije i da tamo stvaraju sliku o izbjegličkoj krizi, nitko (osim našeg iseljeništva i gastarbeitera) ne vodi računa o hrv. Predsjednici i njenim konstatacijama. A turisti slabo razlikuju istočni i kontinentalni dio Hrvatske od obalnog, preko TV slika koje dopiru do njih i nije to nemoguć rasplet da izgubimo dio gostiju jer smatraju da je kod nas izbjeglički stampedo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije