Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posjet

Ministar Jovanović u školi u kojoj se nastava održava u dvorcu

\'06.04.2012., Studentski dom, Varazdin - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Zeljko Jovanovic posjetio je Studentski dom gdje su ga docekali gradonacelnik Goran Habus i predstavnici doma i FOI-a
Marko Jurinec/PIXSELL
15.05.2012.
u 15:11

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta posjetio je Međimursku županiju i još jednom podsjetio na smjernice za razvoj strategije razvoja odgoja i obrazovanja

Gradnja nove škole i dvorane u Pribislavcu te gradnja zgrade Centra za odgoj i obrazovanje u Čakovcu dva su najveća projekta na području obrazovanja u Međimurskoj županiji. Istaknuto je to nakon razgovora ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića s međimurskim županom Ivanom Perhočem.

– Prije nekoliko dana predstavili smo smjernice za razvoj strategije razvoja odgoja i obrazovanja, znanosti i tehnologije u Hrvatskoj. Sad počinje javna rasprava o tim smjernicama i jako nam je važno čuti mišljenja na terenu. Prvo smo došli u Međimursku županiju koja je vrlo važna za razvoj smjernica jer učenici postižu sjajne rezultate na državnoj maturi i vrlo su uspješni u upisu na fakultete – istaknuo je ministar Jovanović. Obišao je, uz ostalo, i OŠ Pribislavec koja radi u starom dvorcu grofa Feštetića u kojem nema ni osnovnih uvjeta za rad.

– Vidjet ćemo mogu li se škola i zgrada Centra za odgoj i obrazovanje sagraditi javno-privatnim partnerstvom ili ćemo novac morati osigurati na druge načine – kazao je ministar.

Na novinarsko pitanje o besplatnom prijevozu srednjoškolaca, rekao je da su u proračunu osigurana sredstva za sljedeću školsku godinu. Po školama se provodi anketa, a prikupljeni podaci iskoristit će se za izradu modela financiranja prijevoza.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije