Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ministar Jovanović u školi u kojoj se nastava održava u dvorcu

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta posjetio je Međimursku županiju i još jednom podsjetio na smjernice za razvoj strategije razvoja odgoja i obrazovanja
15. svibnja 2012. u 15:11 0 komentara 3 prikaza
\'06.04.2012., Studentski dom, Varazdin - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Zeljko Jovanovic posjetio je Studentski dom gdje su ga docekali gradonacelnik Goran Habus i predstavnici doma i FOI-a
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Gradnja nove škole i dvorane u Pribislavcu te gradnja zgrade Centra za odgoj i obrazovanje u Čakovcu dva su najveća projekta na području obrazovanja u Međimurskoj županiji. Istaknuto je to nakon razgovora ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića s međimurskim županom Ivanom Perhočem.

– Prije nekoliko dana predstavili smo smjernice za razvoj strategije razvoja odgoja i obrazovanja, znanosti i tehnologije u Hrvatskoj. Sad počinje javna rasprava o tim smjernicama i jako nam je važno čuti mišljenja na terenu. Prvo smo došli u Međimursku županiju koja je vrlo važna za razvoj smjernica jer učenici postižu sjajne rezultate na državnoj maturi i vrlo su uspješni u upisu na fakultete – istaknuo je ministar Jovanović. Obišao je, uz ostalo, i OŠ Pribislavec koja radi u starom dvorcu grofa Feštetića u kojem nema ni osnovnih uvjeta za rad.

– Vidjet ćemo mogu li se škola i zgrada Centra za odgoj i obrazovanje sagraditi javno-privatnim partnerstvom ili ćemo novac morati osigurati na druge načine – kazao je ministar.

Na novinarsko pitanje o besplatnom prijevozu srednjoškolaca, rekao je da su u proračunu osigurana sredstva za sljedeću školsku godinu. Po školama se provodi anketa, a prikupljeni podaci iskoristit će se za izradu modela financiranja prijevoza.

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.