Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ministar Jovanović: Seksualni odgoj dio je zdravstvenog odgoja

Povjerenstvo je završilo analizu svih sadržaja zdravstvenog odgoja u obrazovnom sustavu i na temelju toga odredit će kako najlakše i najbrže uvesti zdravstveni odgoj
14. travnja 2012. u 16:52 42 komentara 3 prikaza
Željko Jovanović (1)
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

- Zdravstveni odgoj nije seksualni odgoj, svi koji tako kažu varaju ljude, seksualni odgoj je samo jedna nastavna cjelina u okviru zdravstvenog odgoja - kazao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović danas u Rijeci, na tribini SDP-a posvećenoj toj temi. Dodajući da rasprava o uvođenju zdravstvenog odgoja u sustav obrazovanja nije pitanje svjetonazora i da o tome ne mogu govoriti udruge u kojima nema niti jednog liječnika ministar je kazao da će na pitanje kakav nam zdravstveni odgoj treba odgovoriti Povjerenstvo za izradu kurikuluma u Ministarstvu.

- Povjerenstvo je završilo analizu svih sadržaja zdravstvenog odgoja u obrazovnom sustavu i na temelju toga odredit će kako najlakše i najbrže uvesti zdravstveni odgoj, a apsolutan prioritet ministarstva je da to bude što prije, no kao kompletan nastavni predmet to neće biti moguće prije sljedeće nastavne godine - kazao je Jovanović

Govoreći na tribini ministar Jovanović povezao je zdravstveni odgoj sa suzbijanjem kroničnih nezaraznih bolesti, primjerice bolestima srca i krvoživlja kao posljedice pretilosti koja je u Hrvatskoj uzela maha. Kazao je da je upravo zdravstveni odgoj temelj prevencije svih bolesti, put ka usvajanju zdravih životnih navika i preduvjet budućnosti i zdrave Hrvatske te da donosi uštede u zdravstvenim fondovima.

Koronavirus u Irskoj
UVELI I 5. STUPANJ
Najstroži 'lockdown' u Europi: Druženja dopuštaju samo samohranim roditeljima i samcima
Jabuke
PROMO
Enna Fruit pokreće akciju „Mjesec domaće jabuke“ s ciljem poticanja prodaje domaćih sorti
  • šimuka:

    Kakvih će mo se sve budalaština naslušati ,odradi li ovaj lik sve četiri godine.

  • korisnik2:

    seks, fudbal i politika. trifecta.

  • mravac8:

    Nekoliko jednostavnih činjenica: Na seksu se odbro zarađuje zato je seks svuda oko nas. Djeca su nam više na interentu nego na dvorištu. Možete staviti zabranu pornografskih sadržaja ali time nećete dobiti ništa. Zašto? Zato što na portalu jednih dnevnih ... prikaži još!nih novina danas nalazi izazovna slikamlade djevojke i poruka u smisli - crvenokosa britanka zove vas u svoj krevet....... itd., itd...... To je nono na što će danas svako dijete naletjeti čim jsjedne za kompjuter. I neće vidjeti u tome ništa loše, jer božemoj, pa to su dnevne novine. Nije li onda djetetu pametno objasniti sve o seksu? Opasnosti, trudnoću, zarazne bolesti .......... jer to ispod slike golišave crvenokose ljepotice ne piše.