Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan žena u Hrvatskoj

Jovanović i Josipović dijelili ruže, Bandić crvene karanfile

Dan žena, Rijeka
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/31
08.03.2014.
u 12:34

Od Vukovara do Splita, žene u Hrvatskoj jutros su obasipane cijećem i poklonima, a Dan žena tradicionalno su za promociju iskoristile mnoge političke stranke

Povodom obilježavanja Dana žena i ove godine mnogim pripadnicama ljepšeg spola uručeni su pokloni i nezaobilazne crvene ruže. Političke stranke u Vukovaru organizirale su tijekom dopodneva prigodno darivanje Vukovarki. Tako su u pješačkoj zoni dijeljene su ruže, karanfili, ručno pravljeni medenjaci, sadnice cvijeća i sadnice narančaste kadife.

Svoje štandove jutros su imali Grad Vukovar, SDP, HDZ, SDSS, HNS i Hrvatska zora. Gradske vlasti su pripadnicima ljepšeg spola podijelile ukupno 500 ruža i oko tisuću karanfila. Bila je ovo još jedna prilika da vukovarski stranački čelnici ukažu na značaj koji žene danas imaju u svakodnevnom životu, gospodarstvu, obitelji i politici.

– Ako je u politici malo žena mijenjaju se žene, ali ako je u politici puno žena mijenja se politika, rekao je ovom prilikom predsjednik vukovarskog HNS-a Nenad Bučko.

Zagrepčanke je na glavnom trgu crvenim karanfilima obasipao gradonačelnik Milan Bandić dok je predsjednik Ivo Josipović pripadnicama ljepšeg spola na Pantovčaku darivao ruže.

U Splitu su žene na Rivi darivali članovi HDZ-a, a ministar Željko Jovanović i članovi SDP-a na riječkom korzu također su dijelili su ruže. Slično je jutros bilo i u Bjelovaru. Ondje su predstavnici Gradske organizacije SDP-a punih ruku karanfila zaposjeli bjelovarski korzo da bi ih dijelili pripadnicama ljepšeg spola. Bilo je zanimljivo da su uglavnom, uz par iznimaka, u nedostatku kavalira, žene Dan žena čestitale ženama. I za razliku od lani, kada je u tijeku bila predizborna kampanja, sve se opet vratilo u uobičajene okvire.

Naime, lani su SDP-ovci u suradnji sa Liberalima održali ranojutarnju akciju ispred Koestlina, kada su darivanjem karanfila u 6 sati ugodno iznenadili djelatnice tzv. treće smjene. No, to je već gotovo zaboravljeno pa je iznova akcija vraćena na prijepodnevno "presretanje" žena na korzu. Među ostalim, karanfile je dijelila i saborska zastupnica Vanja Posavac, a koja je jedan darivala dogradonačelnici Jasni Višnjević, pri čemu su obje, za ovu prigodu, osvanule u žarko crvenim kaputima.

Sličnu akciju, ali na Gradskoj tržnici provodili su predstavnici HSS-a, dok su Laburisti također bili na korzu, usput ukazujući na još uvijek neravnopravan položaj žena u našem društvu.

>>Žene u Hrvatskoj: Obrazovane i bez posla

Komentara 17

DO
doktorica
12:57 08.03.2014.

lako je dijeliti sa tuđim novcima!

AM
ameris
14:26 08.03.2014.

Ni jedna nastavnica i profesorica neće primiti ružu iz ruku tog čovjeka ! Kako se samo usuđuje ?

DH
dalibor.hren
16:31 08.03.2014.

Danas ruže i karnfili a sutra novi ZOR i otkazi.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije