Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izborna konvencija

Ministar Jandroković izabran za predsjednika zagrebačkog HDZ-a

kosor, hdz, jandroković (1)
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
07.07.2010.
u 19:47

Na izbornu konvenciju zagrebačkog HDZ-a nije došao nitko iz gradskog HSLS-a.

Ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković  večeras je izabran za predsjednika zagrebačkog HDZ-a. Iako je Jandroković  bio jedini kandidat osvojio je “samo” 95 posto glasova jer je 17 od ukupno 330 delegata učinilo svoje listiće nevažećima.

- Tražimo izbore i za gradonačelnika i za Gradsku skupštinu jer su i Bandić i vladajuća SDP-ova većina jednako odgovorni za stanje u kojem se nalazi Zagreb - ponovio je Jandroković.

Tri stupa na kojemu se temelji HDZ-ova politika su, kaže, gospodarski oporavak, ulazak Hrvatske u EU i borba protiv korupcije. Kako je jedan od sinonima korupcije u Zagrebu upravo gradonačelnik Milan Bandić, predsjednicu HDZ-a i premijerku Jadranku Kosor pitali smo što misli o načinu vladavine zagrebačkog gradonačelnika.

- Kada govorimo o korupciji, govorimo o borbi do posljednjeg daha i to bez obzira je li ta osoba član nekakve stranke ili nije i bez obzira na njegovo ime i prezime. Najvažnije je što rade institucije pravne države, policija i odvjetništvo. Niti je HDZ, a niti Vlada ta koja vodi istrage, a još manje joj je cilj da bilo kome sudi - rekla je Jadranka Kosor i dodala da je za “mnoge stvari u Zagrebu kojima smo danas svjedoci, pa i ovaj rašomon i kaos koji se događa oko Varšavske sasvim sigurno odgovoran je SDP”.

A Milan Bandić?

- Milan Bandić je do jučer bio u SDP-u, dapače, vodio je SDP u gradu Zagrebu - rekla je Jadranka Kosor.

Nakon pobjede na lokalnim izborima, u što je uvjeren, Jandroković je Zagrepčanima obećao niže cijene komunalnih usluga. Obećao je da će oživiti ideju o podizanju spomenika prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

Zanimljivo, na izbornu konvenciju zagrebačkog HDZ-a nije došao nitko iz gradskog HSLS-a, njihova koalicijskog partnera u Vladi.

- Uputili smo poziv gradskom HSLS-u, no danas poslijepodne ispričali su se privatnim i poslovnim obavezama - rekao je Jandroković.

Komentara 28

ML
mladazemlja
12:09 08.07.2010.

Ne ali sam siguran u to da je stranka platila najam prostora za razliku od onih koji nam nabijaju račune od stotina i stotina kn u ZG da bi se održali.

OB
-obrisani-
07:52 08.07.2010.

Super, sad barem sa sigurnošću možemo reći da je ajdeze/kradeze pokojan u glavnom gradu...moje saučesće ožalošćenima , ako ih ima.. \"kolko poglavlja? Ma daj kilo i po\',\".....

Avatar pupoljak
pupoljak
13:12 08.07.2010.

hehe.... Ma lutak i njegovi zajedničari sigurno pobjeđuju :-) Imaju naj jačeg aduta u svome programu, a to je dizanje spomenika Njofri. Jedva čekamo :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije