Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ministar Grlić Radman Hrvatima u Crnoj Gori poklonio knjigu Večernjeg lista

Grlić Radman u Tivtu se susreo s predsjednikom Hrvatskog nacionalnog vijeća (HNV) Crne Gore Zvonimirom Dekovićem i predsjednikom Hrvatske građanske inicijative (HGI) Adrijanom Vuksanovićem
07. svibnja 2021. u 21:46 3 komentara 1394 prikaza
Gordan Grlić Radman
Foto: Facebook

Hrvatski šef diplomacije Gordan Grlić Radman rekao je u Tivtu da će država pomagati opstanak Hrvata u Crnoj Gori i Boki kotorskoj, nakon sastanka s predstavnicima Hrvata u sklopu dvodnevnog posjeta Crnoj Gori.

Zagreb: Ministar vanjskih poslova Grlić Radman sastao se s češkim kolegom Tomašom Petričekom MINISTAR VANJSKIH POSLOVA Grlić Radman odgovorio na optužbe srbijanskih dužnosnika: Antihrvatska histerija u Srbiji je nepotrebna

Grlić Radman u Tivtu se susreo s predsjednikom Hrvatskog nacionalnog vijeća (HNV) Crne Gore Zvonimirom Dekovićem i predsjednikom Hrvatske građanske inicijative (HGI) Adrijanom Vuksanovićem.

Vuksanoviću je poklonio knjigu Večernjeg lista 'Hrvati koji su mijenjali svijet' čime se on pohvalio na Faceboku.

- U duhu zajedništva i dokazane podrške Hrvatima u Crnoj Gori, lijep dar od ministra Gordana Grlića Radmana - napisao je Vuksanović.

U duhu zajedništva i dokazane podrške Hrvatima u Crnoj Gori, lijep dar od ministra Gordana Grlića Radmana

Objavljuje Adrijan VuksanovićPetak, 7. svibnja 2021.

 

"Država će pomagati opstanak Hrvata u Crnoj Gori i Boki kotorskoj, njihove projekte, razvoj, očuvanja njihovog kulturnog jezičnog identiteta kako bi opstali u svom zavičaju jer su oni ovdje autohtoni“, kazao je Grlić Radman nakon sastanka s Dekovićem i Vuksanovićem.

„Hrvatska autohtona zajednica bokeljskih Hrvata ovdje čuva hrvatski identitet, povijest, zajedničku prošlost. Danas sam imao razgovore sa svim važnim ljudima crnogorske vlasti, s kojima sam razgovarao o statusu Hrvata u Crnoj Gori. Od njih sam dobio obećanja da će sva njihova prava biti  ostvarena i zadovoljena", rekao je Grlić Radman.

Zagreb: Grlić Radman o skidanju hrvatske zastave s veleposlanstva u Beogradu REAKCIJA MVEP o izjavi Vulina da su Hrvatska i Kosovo braća po oružju: 'To su agresivne poruke iz Srbije'

Na pitanje je li se sastao s predstavnicima još jedne, nove stranke Hrvata u Crnoj Gori, Hrvatske reformske stranke, ministar vanjskih i europskih poslova kazao je da s njima nije imao susret.

"S njima se nisam sastao. Svaka stranka koja izrazi želju da se susretnemo rado ću se odazvati", rekao je, ako se uvjeri da se bore za bolji status Hrvata. "Za nas je središnji partner HNV. Bogatstvo je da postoji što više udruga kojima je u programu briga za hrvatski identitet".

Ministar Grlić Radman prethodno se susreo u Kotoru s novim kotorskim biskupom Ivanom Štironjom, posjetio je i sjedište udruge HGD-a, te obišao hrvatski konzulat, palaču u staroj jezgri grada Kotora koja je u potpunosti obnovljena a u vlasništvu je Hrvatske.

popularna emisija
RTL Direkt idućih se tjedana neće emitirati: Mojmira Pastorčić u odjavi posljednje emisije otkrila razlog
Auro Domus
KRIPTO-BUDUĆNOST
5 predikcija koje se očekuju na tržištu kriptovaluta u 2021. godini
  • RobbieSthlm:

    lijepa gesta

  • Herceg56:

    Grlić Radman je uhljeb tko ga andri?!

  • Avimm:

    Kada cemo procitati,,HDZ i Radman,,otputovali u Braziliju naci Hrvate i pokloniti im knjigu o HDZju????