Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministarstvo obrane

Ministar Buljević putem videolinka razgovarao s vojnicima u misijama po svijetu

Josip Buljević
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
28.01.2016.
u 15:33

Ministra obrane je u ZOS-u pozdravio načelnik GS OS RH general zbora Drago Lovrić te ga upoznao s trenutačnim angažmanom naših snaga u svim misijama i operacijama potpore miru

Ministar obrane Josip Buljević danas je u Zapovjedno-operativno središtu (ZOS-u) razgovarao putem videolinka s pripadnicima Oružanih snaga RH koji su raspoređeni u operacijama i misijama diljem svijeta.

Tom prigodom zapovjednici kontingenata izvijestili su ga o trenutačnom stanju u područjima operacija koje su u svojim izvješćima ocijenili relativno stabilnim te o aktualnim zadaćama pripadnica i pripadnika OS RH.

Ministar Josip Buljević prenio je svim pripadnicima hrvatskih kontingenata pozdrave predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, predsjednika Vlade RH Tihomira Oreškovića i svih članova Vlade RH.

– Čestitam vam na predanom i profesionalnom radu zbog čega je hrvatski vojnik prepoznat i cijenjen kao pouzdan partner u svim misijama i operacijama u kojima djelujete. Isto tako zahvaljujem svima vama što svojim odgovornim pristupom zadaćama diljem svijeta doprinosite ugledu i vjerodostojnosti naše domovine u izgradnji globalne stabilnosti i sigurnosti – rekao je ministar obrane Josip Buljević obraćajući se pripadnicima OS RH.

Ministra obrane je u ZOS-u pozdravio načelnik GS OS RH general zbora Drago Lovrić te ga upoznao s trenutačnim angažmanom naših snaga u svim misijama i operacijama potpore miru. – Svojim djelovanjem, kako u mirovnim operacijama i misijama, tako i u zemlji pri izvršavanju zadaća pomoći civilnom stanovništvu, pokazujemo kako smo uvijek spremni doprinositi miru i stabilnosti – istaknuo je general Lovrić. Također, zapovjednik ZOS-a, brigadni general Ivan Jurić upoznao je ministra Buljevića i s pojedinostima funkcioniranja Zapovjedno-operativnog središta OS RH.

Pripadnici OS RH sudjeluju u šest misija i operacija potpore miru od kojih su najbrojnije NATO misija Resolute Support u Afganistanu sa 106 pripadnica i pripadnika, te NATO operacija KFOR na Kosovu, u kojoj ih sudjeluje 23. Devet pripadnika sudjeluje i u UN misiji u Indiji-Pakistanu (UNMOGIP), sedmero ih je u Zapadnoj Sahari (MINURSO), a jedan časnik je u Libanonu (UNIFIL).

OS RH sudjeluju i u EU operaciji potpore miru EU NAVFOR Somalija-Atalanta s dvoje pripadnika.

 

Komentara 4

Avatar neidemdalje
neidemdalje
21:42 28.01.2016.

nitko da kaže jednu riječ oko troškova koji se mjere u milijardama eura samo za afganistan u kojem nema napretka niti nakon 13 godina i gdje smo u ulozi okupatora i pomagača korporativne kolonijalističke sile

BA
barbaizamerike
16:19 28.01.2016.

dobar pocetak dajmo mu podrsku

BA
barbaizamerike
16:25 28.01.2016.

pravi covik na pravom mistu u odnosu na Kotromanica koji je sa Rusima pregovaro da im proda stratesko vojno odmaraliste u Kuparima da je SDP osto na vlasti to bi I napravili ljudi moji mi smo sa NATO kakvi Rusi ne dolazi u obzir

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije