Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
migrantska kriza

Ministar Božinović: Imamo planove ako bi došlo do eskalacije

Ministar Davor Božinović
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/5
01.03.2020.
u 11:36

U ovom trenutku nema pojačanja pritiska na hrvatsku granicu, kaže Božinović

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u Točki na tjedan N1 televizije komentirao je aktualnu situaciju s izbjeglicama i migrantima nakon što je Turska otvorila svoje granice prema Grčkoj.

"U ovom trenutku procjene su da je na tursko-grčkoj granici oko 13.000 migranata. Razlika je u tome što je Grčka ojačala granicu i donijela odluku da ne pušta migrante na teritorij Grčke. Nekih par stotina je morskim putem došlo do Lezbosa, međutim oko 10.000 je na graničnom prijelazu i grčke službe, prije svega policija i vojska, su upotrijebile sredstva za održavanje javnog reda i mira i zaustavili 10.000 ljudi da uđu u Grčku", rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Kaže da je Hrvatska u stalnom kontaktu s Euroskom komisijom, predsjedamo i Vijećem pa imamo i inicijativu oko toga. U ovom trenutku nema pojačanja pritiska na hrvatsku granicu, kaže Božinović i dodaje da su 24 sata na granici.

"Pratimo stvar kroz djelovanje graničnih policajaca uz korištenje opreme koju i dalje nabavljamo. Ne ponašaju se svi kao Hrvatska, nas ova situacija ne može iznenaditi, mi smo u punoj operativnoj funkciji cijelo vrijeme, imamo planove ako bi došlo do eskalacije, ali to je pitanje koje se prije svega treba riješiti diplomatskim putem prema vani, a što se tiče EU moramo brzo sjesti i početi dogovarati konkretne obrise europske politike migracija jer ovo nije nikome na korist, ni ljudima koji su u pokretu, ni državama kroz koje prolaze u pokretu ni državam u koje bi htjeli doći", zaključio je Božinović.

Ključne riječi

Komentara 5

NA
natrag
11:53 01.03.2020.

Svi zaborsvljate gospodju Merkel i njeno welcome.

KR
.Kronos.
13:00 01.03.2020.

Normalno da imate planove, pa več godinu dana im gradite kampove kao i obnavljate prazne stanove, dakle primat ćete ih masovno, to je vaš plan, da nije tako onda bi več drugi dan od objave Turske da je pustila migrantee u Europu, vi bi slali vojsku na granicu!

DU
Deleted user
11:47 01.03.2020.

Kaže ministar imaju planove kakvi su to planovi objasni nam ih nije dovoljno reći mi smo povukli milijune kuna od EU za opremu a po šumama migranata ko vrganja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije