Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar obrane

Ministar Božinović: Hrvatska bi se mogla naći na meti terorista

\'07.04.2011. Palaca Herzer, Varazdin, Ministar obrane Davor Bozinovic i veleposlanik Velike Britanije David Blunt otvorili su izlozbu Britanske i hrvatske saveznicke snage u sluzbi mira. Photo: Marko
Marko Jurinec/PIXSELL
09.07.2011.
u 20:07

Visoki dužnosnici iz Europe i svijeta analizirali su na Croatia Summitu nastavak proširenja EU, koje bi se opet moglo naći pred zastojem.

Terorističke bi skupine mogle iskoristiti složenu situaciju, a i Hrvatska bi zbog svoje dugačke morske granice mogla biti ugrožena, upozorio je danas, govoreći o sigurnosnim aspektima nakon Arapskog proljeća te nestabilnosti koje još traju, hrvatski ministar obrane Davor Božinović na Croatia Summitu u Dubrovniku. Hrvatska bi kao nova članica EU mogla imati značajnu ulogu u stabilizaciji tog dijela svijeta, istaknuto je.

Osim sigurnosne situacije, visoki dužnosnici iz Europe i svijeta analizirali su nastavak procesa proširenja Europske unije koji bi se mogao naći pred novim zastojem. Hrvatska će se, ponovljeno je, zalagati za proširenje na zemlje u regiji, čime bi se, među ostalim, izbjegla situacija koji je Hrvatska imala sa Slovenijom, a koju je u petak slovenski premijer Pahor nazvao “paklom”, no da se dogovor o Arbitražnom sporazumu isplatio, što bi trebao postati model rješavanja problema.

No, samo članstvo u EU nije dovoljno bez ekonomske komponente. Kako je istaknuo estonski ministar vanjskih poslova Urmas Paet, stabilna makroekonomska politika iznimno je značajna za razvoj, a visoki vanjski dug može otežati privlačenje stranih investicija.

Komentara 63

MA
maraosta
02:11 10.07.2011.

I ljigavi Božinović, se u jeku turističke sezone, uključio ,u lažljuivu imperijalističku, globalitiču propagandu.Valjda želi pomoči turističkoj sezoni.

M1
marin_11
21:24 09.07.2011.

Mislim da je ovaj bio na meti bunike i drugih travurina prije nego je ovo izvalio !!!

OB
-obrisani-
23:39 09.07.2011.

najveci teroristi su na pantovcaku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije